Καταδίκη για τον αναισθησιολόγο με τη φονική μπάλα γιόγκα

Καταδίκη για τον αναισθησιολόγο με τη φονική μπάλα γιόγκα

Ένας αναισθησιολόγος καταδικάστηκε σε ισόβια στο Χονγκ Κονγκ επειδή δολοφόνησε τη σύζυγό του και την έφηβη κόρη του χρησιμοποιώντας μια μπάλα γιόγκα γεμάτη με μονοξείδιο του άνθρακα που είχε τοποθετήσει στο αυτοκίνητό τους.

Ο καθηγητής Khaw Kim-sun, 53 ετών, κούνησε το κεφάλι του και κοίταξε τα τρία άλλα παιδιά του το δικαστήριο καθώς άκουγε την ποινή του την Τετάρτη, ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός RTHK. Οι εισαγγελείς είπαν στο ανώτατο δικαστήριο ότι ο Khaw, από τη Μαλαισία, άφησε τη φουσκωτή μπάλα στο πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου και από εκεί το αέριο άρχισε να διαρρέει σκοτώνοντας τη σύζυγό του, αλλά και την κόρη του.

Το φονικό του σχέδιο δεν περιελάμβανε να σκοτώσει και την κόρη του καθώς εκείνη την ημέρα πίστευε πως η σύζυγός του θα ήταν μόνη στο όχημα παγίδα. Η σύζυγός του, Wong Siew-fing και η 16χρονη κόρη του Lily, βρέθηκαν στην άκρη του δρόμου σε ένα κλειδωμένο κίτρινο Mini Cooper το 2015. Η ιατροδικαστική εξέταση κατέληξε ότι πέθαναν από την εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα.

Η αστυνομία βρήκε μια ξεφούσκωτη μπάλα γιόγκα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Οι εισαγγελείς κατηγόρησαν τον Khaw – ειδικευμένο στην αναισθησιολογία και αναπληρωτή καθηγητή του κινεζικού πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ – πως είχε ως κίνητρο για τη δολοφονία τη σχέση του με μια μαθήτριά του.

Στη δίκη παρουσιάστηκαν στοιχεία τα οποία ανέφεραν ότι ο Khaw είχε πει στους συναδέλφους που τον είχαν δει να μεταφέρει τις φιάλες, ότι σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το αέριο σε κουνέλια. Αργότερα είπε στην αστυνομία ότι το είχε πάρει για να απαλλαγούν από τους αρουραίους στο σπίτι. Ο καθηγητής είπε στην αστυνομία μετά τη σύλληψή της ότι η Lily γνώριζε για την μπάλα και πως ήθελε να αυτοκτονήσει.

Πηγή: www.lifo.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.