Απίστευτο: Τον κυνηγούσε συμμαθητής του με τυρί και πέθανε από αλλεργικό σοκ!

Απίστευτο: Τον κυνηγούσε συμμαθητής του με τυρί και πέθανε από αλλεργικό σοκ!

Δεν υπάρχουν λόγια...

Ένα 13χρονο αγόρι πέθανε από ισχυρό σοκ αναφυλαξίας όταν ένας συνομήλικος μαθητής τον κυνήγησε με τυρί που του το έριξε μέσα στο μπλουζάκι του.

Το παιδί είχε αλλεργία στο σιτάρι, στη γλουτένη, σε όλα τα γαλακτοκομικά, στα αυγά και τους ξηρούς καρπούς. Επίσης, υπέφερε από άσθμα και ατοπικό έκζεμα.

Το περιστατικό συνέβη σε σχολείο του Δυτικού Λονδίνου , στις 28 Ιουνίου το 2017, ενώ η δίκη έγινε την Τετάρτη, όπου ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι το θέμα αφορούσε δύο μαθητές, το θύμα και τον δράστη, που αποβλήθηκε από το σχολείο.

Όταν έφθασε στο σχολείο ασθενοφόρο, ο νοσηλευτής είχε οδηγίες ότι πρόκειται για ένα απλό αλλεργικό σοκ. Ωστόσο, το παιδί ήταν αναίσθητο όση ώρα γινόταν προσπάθεια ανάνηψης αλλά και κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο όπου υπέκυψε δέκα ημέρες μετά.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του ασθενοφόρου που έσπευσαν στο γυμνάσιο, το παιδί ήταν αναίσθητο και βαριανάσαινε και είχε σπασμούς. Λίγο αργότερα σταμάτησε να αναπνέει. Παρουσίαζε υψηλό κίνδυνο καρδιακής ανακοπής.

Πριν καταρρεύσει, το δέρμα του ήταν κατακόκκινο και είχε έντονη φαγούρα, είχε ανεβάσει υψηλή θερμοκρασία και δυσκολευόταν να αναπνεύσει. Του παρείχαν τα κατάλληλα φάρμακα αλλά χρειάζονταν ενισχύσεις. Στη συνέχεια του έδωσαν αδρεναλίνη και τον επανέφεραν με απινιδωτή. Ήρθε κι άλλο ασθενοφόρο και το παιδί διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

Ένας 13χρονος συνελήφθη με την υποψία της απόπειρας φόνου αλλά αφέθηκε ελεύθερο χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

Η μητέρα του αγοριού που το μεγάλωσε μόνη της αναζητεί τον ένοχο για τον θάνατο του παιδιού της ενώ σκοπεύει να ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για τη σοβαρότητα των τροφικών αλλεργιών.

Πηγή: enikos.gr

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.