Ο Μπερτ και ο Έρνι του «Σουσάμι Άνοιξε» είναι γκέι ζευγάρι!

Ο Μπερτ και ο Έρνι του «Σουσάμι Άνοιξε» είναι γκέι ζευγάρι!

Σε συνέντευξή του στο Queerty, ο συγγραφέας του Sesame Street, Μαρκ Σάλτσμαν, επιβεβαίωσε αυτό που ήδη πίστευαν πολλοί: Ότι ο Μπερτ και ο Έρνι δεν είναι απλά κολλητοί και συγκάτοικοι, αλλά διατηρούν ερωτική σχέση.

Από το πρώτο κιόλας επεισόδιο της εκπομπής το 1969, οι χαριτωμένες μαριονέτες διασκεδάζουν τα παιδιά με την παράξενη σχέση τους, που περιλαμβάνει γκρίνια, τρυφερότητα, καυγάδες αλλά και άφθονο γέλιο… όπως ακριβώς συμβαίνει και με ένα ζευγάρι που μοιράζεται για χρόνια την καθημερινότητά του.

Σύμφωνα με τον Σάλτσμαν, που εντάχθηκε στη συγγραφική ομάδα του «Σουσάμι Άνοιξε» το 1984, τόσο ο ίδιος όσο και πολλοί άλλοι σεναριογράφοι αντιμετώπιζαν πάντα το δίδυμο ως εραστές.

«Όταν έγραφα τους διαλόγους τους, είχα πάντα στο μυαλό μου ότι διατηρούν ερωτικό δεσμό. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τη συμβίωση και το τρόπο ζωής τους, παρά μόνο μέσα σε αυτό το πλαίσιο».

Ο Σάλτσμαν παραδέχτηκε ότι η έμπνευσή του για τους ξεκαρδιστικούς διαλόγους ανάμεσα στον Μπερτ και τον Έρνι ήταν η δική του σχέση με τον μοντέρ του κινηματογράφου, Άρνολντ Γκλάσμαν. «Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να τους παρουσιάσω αλλιώς στο κοινό, παρά μόνο σαν ένα τρυφερό γκέι ζευγάρι, εμπνευσμένο από εμάς», είπε χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.

Παρά το γεγονός ότι οι δηλώσεις του σεναριογράφου αφορούν απλώς δύο μαριονέτες, πολλοί γονείς φαίνεται ότι θίχτηκαν από το γεγονός ότι ο Μπερτ και ο Έρνι μπορεί να είναι κάτι… παραπάνω από φίλοι.

Φοβούμενο το σκάνδαλο, το παιδικό σόου έσπευσε να διαχωρίσει τη θέση του, λέγοντας ότι το κωμικό δίδυμο είναι απλά «δύο πολύ καλοί φίλοι». «Ο Μπερτ και ο Έρνι δημιουργήθηκαν για να μάθουν στα παιδιά προσχολικής ηλικίας ότι ακόμα και δύο πολύ διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν καλοί φίλοι. Αν και χαρακτηρίζονται αρσενικοί χαρακτήρες και κατέχουν πολλά ανθρώπινα χαρακτηριστικά, παραμένουν μαριονέτες, και δεν έχουν σεξουαλικό προσανατολισμό» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της εκπομπής.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.