
Tι λένε οι ειδικοί...
Κοπάδια με μπλε μέδουσες εμφανίστηκαν στα παράλια του δήμου Αγιάς στην Λάρισα και προκάλεσαν την ανησυχία στους λουόμενους. Τους τελευταίους δύο μήνες μέδουσες έχουν παρουσιαστεί επίσης στον Θερμαϊκό και τον Τορωναίο Κόλπο, κοντά στις ακτές δημοφιλών περιοχών της Χαλκιδικής.
Παρά την αναστάτωση που έχουν προκαλέσει, οι ειδικοί αναφέρουν ότι τόσο οι μπλε όσο και οι διαφανείς μέδουσες, δεν αποτελούν μεγάλο κίνδυνο. Η επαφή με τις συγκεκριμένες μέδουσες, εφόσον δεν υπάρχει αλλεργικό πρόβλημα, μπορεί να προκαλέσει ελαφρείς ερεθισμούς και τσούξιμο, που αντιμετωπίζονται εύκολα και αποτελεσματικά με αμμωνία ή αντισταμινικά.
Πηγή: οnlarissa.gr
Τελευταίες Ειδήσεις
- Αυτό που φοβόταν ο Μητσοτάκης: Οι 20 έδρες που παίρνει ο Σαμαράς από τη ΝΔ με το καλημέρα
- «Αντώνη, ούτε να το σκέφτεσαι για κόμμα, αν θες γύρνα»: Μαστίγιο και καρότο στον Σαμαρά από πρωτοκλασάτο υπουργό
- Ελλάς το μεγαλείο σου: Περπατάνε 7 χλμ. να πάνε σχολείο, άλλοι κάνουν μάθημα σε υπόγειο κι ένας μαθητής λυκείου παίρνει απουσίες στο γυμνάσιο!