Δασκάλα στη Γαύδο… παράτησε τα παιδιά και έφυγε!

Δασκάλα στη Γαύδο... παράτησε τα παιδιά και έφυγε!

Δίχως να ενημερώσει κανέναν η δασκάλα που είχε οριστεί στη Γαύδο αποφάσισε να φύγει!

Η δασκάλα που ορίστηκε στην ακριτική Γαύδο φαίνεται πως αποφάσισε να φύγει χωρίς να ενημερώσει κανέναν, αφήνοντας τους μαθητές για τουλάχιστον μια βδομάδα χωρίς μαθήματα. Μια κίνηση που προκάλεσε την αντίδραση της δημάρχου.

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η Γκέλη Καλλίνικου έγραψε αναφορικά με την υπόθεση: «Νομίζαμε ότι καλύφθηκε η θέση της δασκάλας στο σχολείο της Γαύδου, η οποία αποφάσισε να μην ξαναέρθει στο σχολείο χωρίς να ενημερώσει κανένα, ούτε γονείς ούτε Δήμο, ούτε πρωτοβάθμια μέχρι και αυτή τη στιγμή. Ο εκπαιδευτικός έχει ευθύνη για το μέλλον παιδιών και οφείλει να κλειδώνει την επιπόλαιη συμπεριφορά στο σπίτι του πριν αναλάβει καθήκοντα έστω και για μια μέρα. Ο αγώνας για το δικαίωμα των παιδιών των ακριτικών νησιών στην εκπαίδευση δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί. Οι περιοχές με ιδιαιτερότητες οφείλουν να βγαίνουν σε λίστα από μόνα τους ώστε να τους δίνεται η δυνατότητα να λειτουργούν».

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η δασκάλα κατέβηκε μόνο για τον αγιασμό όμως όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να επιστρέψει για να αναλάβει κανονικά καθήκοντα. Όμως, όπως δήλωσε στο flashnews.gr η κ. Καλλίνικου, σε επικοινωνία που είχε με τη δασκάλα, της δήλωσε πως τελικά δεν θα επιστρέψει Γαύδο γιατί μάλλον θα παραιτηθεί. Σύμφωνα με την κ. Καλλίνικου ήταν γνωστό ότι η δασκάλα είναι από τη Θεσσαλονίκη και έχει 3 παιδιά. Η ίδια ενδιαφερόταν να έρθει στα Χανιά ώστε να έχει πρόσβαση στο αεροδρόμιο Χανίων για να μπορεί να πηγαίνει και σπίτι της.

Η δασκάλα δεν είχε επιλέξει τη Γαύδο καθώς αυτό θα την απέκοπτε τελείως από την οικογένειά της. Ωστόσο, την έστειλαν στη Γαύδο. Ενδεχομένως, η γυναίκα να κατέβηκε τελικά Γαύδο υπολογίζοντας στη συνέχεια να κάνει αίτηση για βελτίωση θέσης και το κενό στα τέλη Σεπτέμβρη να καλυφθεί από αναπληρωτή. Όμως, η ξαφνική ανακοίνωση, σύμφωνα πάντα με τη δήμαρχο Γαύδου, της απόφασής της να μην επιστρέψει, αφήνει «στον αέρα» το νησί και τους μαθητές. Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Α’ βάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης Μηλιαράκης, δήλωσε στο flashnews.gr, ότι ενημερώθηκε σχετικά από την κα Καλλίνικου. Όπως είπε ο ίδιος, η δασκάλα δεν έχει ενημερώσει καθόλου επισήμως τη διεύθυνση, δεν πήγε στον πρωτόκολλο να υποβάλει την παραίτησή της και δεν έχει κάνει καμία προβλεπόμενη διαδικασία ή επικοινωνία για να κάνει γνωστή την πρόθεσή της να παραιτηθεί. Αύριο δηλαδή, η δασκάλα αυτή θα θεωρείται ότι εργάζεται.

Μάλιστα, ο κ. Μηλιαράκης τόνισε ότι η διεύθυνση Α΄βάθμιας είχε βεβαιώσει τη δασκάλα ότι θα τη βοηθούσε και θα φρόντιζε να εξασφαλίσει βελτίωση της θέσης της μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατανοώντας την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής της ως τρίτεκνης μητέρας από τη Θεσσαλονίκη. Όπως ανέφερε ο προϊστάμενος, ήδη έχει επικοινωνήσει με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, Γιώργο Τερζάκη προκειμένου να υπάρξει η ταχύτερη δυνατή άμεση κάλυψης της θέσης από το υπουργείο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.