Έκανε μήνυση στο Facebook για διάκριση φύλων!

Έκανε μήνυση στο Facebook για διάκριση φύλων!

Το Facebook και άλλοι 10 εργοδότες κατηγορούνται για διακρίσεις φύλου.

Το Facebook και μια ομάδα 10 εργοδοτών, κατηγορούνται από εργαζόμενους για διακρίσεις λόγω φύλου μετά την ανακοίνωση θέσεων εργασίας στην πλατφόρμα καθώς οι αγγελίες είχαν στοχευμένα εμφανιστεί στους άνδρες χρήστες και είχαν αποκλείσει τις γυναίκες.

Την μήνυση έκαναν τρεις εργαζόμενες γυναίκες και η ένωση της Αμερικής, που αντιπροσωπεύει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενες γυναίκες. Ισχυρίζονται ότι οι περισσότερες από τις αγγελίες σε διαφημίσεις που απευθύνονταν σε άντρες ήταν σε τομείς ανδροκρατούμενους όπως η αστυνομική δύναμη.

«Ήμουν συγκλονισμένη που διαπίστωνα ότι αυτή η διάκριση εξακολουθεί να συμβαίνει», δήλωσε η Linda Bradley, μια από τις γυναίκες που κατήγγειλαν την υπόθεση. «Δεν πρέπει να μένω αποκλεισμένη από την ευκαιρία να ενημερώνομαι για μια θέση εργασίας μόνο και μόνο επειδή είμαι γυναίκα», προσθέτει, όπως μεταδίδει ο Guardian. Το Facebook δέχεται επικρίσεις για την επί πληρωμή διαφημιστική του πλατφόρμα και για το αν επιτρέπει και ενθαρρύνει τους διαφημιστές να κάνουν διακρίσεις με βάση την ηλικία, την εθνικότητα και το φύλο. Στην αγωγή αναφέρεται ότι το Facebook παρέχει διαφημίσεις εργασίας που επιτρέπουν στους εργοδότες να επιλέξουν με βάση την ηλικία και το φύλο τους χρήστες που θα τις δουν και ότι η εταιρεία κερδίζει χρήματα από τη διάθεση διαφημίσεων εργασίας που αποκλείουν τις γυναίκες και τους μεγαλύτερους σε ηλικία εργαζομένους από το να τις λαμβάνουν. Η στόχευση διαφημίσεων εργασίας ανά φύλο είναι παράνομη σύμφωνα με τους ομοσπονδιακούς, τους κρατικούς και τους τοπικούς νόμους περί πολιτικών δικαιωμάτων. Σε μια απόφαση του αμερικανικού ανώτατου δικαστηρίου το 1973, το δικαστήριο έκρινε ότι η κυβέρνηση μπορεί να απαγορεύσει τη διαφήμιση που δημιουργεί διακρίσεις με βάση το φύλο.

«Το διαδίκτυο δεν εξαιρείται από τους νόμους των δικαιωμάτων μας. Παραβιάζει το νόμο ένας εργοδότης που χρησιμοποιεί το Facebook για να αποκρύψει τις διαφημίσεις εργασίας σε γυναίκες », δήλωσε ο Peter Romer-Friedman, δικηγόρος της Outten & Golden, δικηγορικής εταιρίας δικαιωμάτων των εργαζομένων. «Δεν χρειάζεται να είσαι άντρας για να είσαι οδηγός φορτηγού ή αστυνομικός. Αλλά το Facebook και οι εργοδότες ενεργούν σαν να είναι η δεκαετία του 1950». Οι διαδικτυακές πλατφόρμες δεν είναι γενικά υπεύθυνες για τη δημοσίευση περιεχομένου που δημιουργείται από άλλους, αλλά οι χρεώσεις σημαίνουν ότι το Facebook μπορεί να θεωρηθεί νομικά υπεύθυνο ως υπεύθυνος προσλήψεων που συνδέει εργοδότες με μελλοντικούς υπαλλήλους. Ένας εκπρόσωπος του Facebook είπε σε μια ηλεκτρονική δήλωση: «Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις στο Facebook και αυστηρά απαγορεύεται στις πολιτικές μας και κατά το παρελθόν έτος έχουμε ενισχύσει τα συστήματά μας για την περαιτέρω προστασία από την κακή χρήση. Εξετάζουμε την καταγγελία και προσβλέπουμε στην υπεράσπιση των πρακτικών μας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.