Θρίλερ! Γαμπρός κατηγορείται ότι έκανε συμβόλαιο θανάτου για την πεθερά του

Θρίλερ! Γαμπρός κατηγορείται ότι έκανε συμβόλαιο θανάτου για την πεθερά του

Ούτε σε σενάριο του Χόλιγουντ! Ενα συμβόλαιο θανάτου, μία δισεκατομμυριούχος με τον σοφέρ της θύματα και τον γαμπρό στο εδώλιο.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη, για τη δολοφονία της Ελεν Πάστορ. Στο εδώλιο ο γαμπρός της, Βόισιετς Γιανόφσκι, που κατηγορείται ότι τα οργάνωσε όλα για να βάλει χέρι στην τεράστια περιουσία της πεθεράς του. Η Ελεν Πάστορ είχε περιουσία 20 δισ. ευρώ στο Μονακό, την οποία δημιούργησε ο παππούς της, ένας Ιταλός μετανάστης χτίστης, ενώ είχε διασυνδέσεις και με τη βασιλική οικογένεια.

Η Πάστορ δολοφονήθηκε σε ενέδρα, τον Μάιο του 2014. Μόλις είχε φύγει από νοσοκομείο στη Νίκαια, έπειτα από επίσκεψη στον γιο της που ανάρρωνε έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Ενας μασκοφόρος δράστης πυροβόλησε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου, τραυματίζοντας την ίδια και τον σοφέρ της.

Ενώ νοσηλευόταν στην εντατική, η 77χρονη συνήλθε από το κώμα και είπε στους αστυνομικούς: «Φοβάμαι ότι θέλω να σας δω ξανά, γιατί έχω περισσότερα να πω». Ομως, υπέκυψε στα τραύματά της προτού καταφέρει να κάνει κάποια αποκάλυψη. Ο επί 15 χρόνια σοφέρ της, ο 64χρονος Μοχάμεντ Ντάργουις, επίσης πέθανε λίγες ημέρες μετά την επίθεση.

Η ομολογία και το πισωγύρισμα

Ο Γιανόφσκι, γαμπρός της Πάστορ, συνελήφθη και κατηγορήθηκε ότι έκανε συμβόλαιο θανάτου για την πεθερά του. Ο 69χρονος ομολόγησε, αλλά λίγο αργότερα ανακάλεσε, λέγοντας ότι είχε παρεξηγήσει τη σημασία των όρων που χρησιμοποίησε η αστυνομία στην ανάκριση. «Ο πελάτης μου επιμένει στην αθωότητά του και λέει ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτή την απαίσια διπλή δολοφονία», είπε ο δικηγόρος του, Λικ Φεμπραρό.

Οι φυσικοί αυτουργοί της διπλής δολοφονίας εντοπίστηκαν γρήγορα από την αστυνομία. Πρόκειται για τον 28χρονο Σαμίν Σαΐντ Αχμέντ και τον 35χρονο Αλ Χαΐρ Χαμάντι, που κατηγορείται ότι ήταν ο τσιλιαδόρος.

Αν και αρνούνται τις κατηγορίες, υπάρχουν αποδείξεις σε βάρος τους. Τους είδαν να περιμένουν την Πάστορ πίσω από το νοσοκομείο, όπου έφτασαν με ταξί, καθώς απέτυχαν να αγοράσουν ένα σκούτερ για να το χρησιμοποιήσουν ως όχημα διαφυγής. «Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε δολοφόνους να χρησιμοποιούν ταξί για να πάνε στη σκηνή ενός εγκλήματος. Εκαναν ό,τι υποτίθεται πως δεν πρέπει να κάνεις», δήλωσε πηγή κοντά στην έρευνα.

Ανάμεσα στους συνολικά 10 κατηγορούμενους στη δίκη είναι και ο γυμναστής του ζευγαριού, Πασκάλ Νταουριάκ. Ενα μήνα μετά τη διπλή δολοφονία, ο 49χρονος παραδέχθηκε ότι οργάνωσε το χτύπημα, χρησιμοποιώντας τον γαμπρό του για να βρει τους δύο δολοφόνους. «Ο Γιανόφσκι με ξεγέλασε… Μου είπε ότι η πεθερά του ήταν ένα τέρας», είχε πει ο γυμναστής. Επίσης είπε στην αστυνομία ότι ο ίδιος μαζί με τον Γιανόφσκι είχαν κάνει κατόπτευση του νοσοκομείου πριν από το χτύπημα και πως στόχος ήταν να δολοφονηθεί και ο γιος της Πάστορ.

Ο Γιανόφσκι φέρεται να δαπάνησε 250.000 ευρώ για το συμβόλαιο θανάτου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.