Μετά την ανάρτησή της: Δημόσιο ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Έλενα Ακρίτα

Μετά την ανάρτησή της: Δημόσιο ευχαριστώ της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην Έλενα Ακρίτα

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει τις Έλενα Ακρίτα και Μαριζέτα Αντωνοπούλου που τάχθηκαν δημοσίως στο πλευρό της μετά το «θερμό» επεισόδιο στη Βουλή της ίδιας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add Instanews.gr on Google

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασαν το θερμόμετρο στη Βουλή λίγες ημέρες πριν το κλείσιμό της για το καλοκαίρι. Το επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους δύο πριν από μερικά 24ωρα σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως εντός και εκτός κοινοβουλίου. Η Κωνσταντοπούλου πριν λίγες ώρες αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει δύο γυναίκες συναδέλφους της από διαφορετικό πολιτικό χώρο που τάχθηκε με το μέρος της στην κόντρα της με τον πρωθυπουργό. Την Έλενα Ακρίτα και την Μαριζέτα Αντωνοπούλου.

Το δημόσιο «ευχαριστώ» της Κωνσταντοπούλου σε Ακρίτα – Αντωνοπούλου

«Έλενα, Μαριζέτα, σας ευχαριστώ»

Απευθυνόμενη στην κ. Ακρίτα και αναπαράγοντας την τοποθέτησή της, η κ. Κωνσταντοπούλου τόνισε: «Έλενα, σε ευχαριστώ από καρδιάς και εσένα προσωπικά και τον Τομέα Ισότητας και Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ για την δημόσια, απερίφραστη τοποθέτηση. Η στάση σου για τα δικαιώματα, την ισότητα, τα γυναικεία ζητήματα, είναι πάντοτε κρυστάλλινη και ηχηρή και στα ζητήματα αυτά είμαστε μαζί! Έχουμε την υποχρέωση να εξαλείψουμε από την Βουλή και από την κοινωνία τον σεξισμό, την κακοποίηση, την έμφυλη βία και θα το κάνουμε»!

Αντίστοιχα κοινοποιώντας την τοποθέτηση της κ. Αντωνοπούλου, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σημείωσε: «Σε ευχαριστώ, Μαριζέτα, για αυτή την ανάρτηση. Δεν σε γνωρίζω προσωπικά, όμως σου εκφράζω τον σεβασμό μου για την παρρησία και την ανυπόκριτη τοποθέτηση, χωρίς περιστροφές, χωρίς κομματικούς υπολογισμούς, υπέρ της ισότητας και του σεβασμού των γυναικών. Η Βουλή έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε ένα άκρως κακοποιητικό περιβάλλον για τις γυναίκες. Όχι μόνον για όσες είμαστε μέσα στη Βουλή αλλά και για όσες είναι έξω. Οι Καιρίδηδες, Κυριαζίδηδες, Λαζαρίδηδες, Κυρανάκηδες, Γεωργαντάδες, Υψηλάντηδες, Μαρκόπουλοι, Φλωρίδηδες, Γεωργιάδηδες, που μας καλούν να “κάνουμε κανένα παιδί”, “να κάνουμε ντους”, “να πιούμε νερό”, που λένε στις γυναίκες “Εδώ είναι Βουλή, δεν είναι η κουζίνα σας”, “μην τσιρίζετε”, “μη γκαρίζετε”, “άσε μας, κουκλίτσα μου”, “ο άντρας σου είναι ήρωας”, μιλούν για “ξανθά πουλέν” και απευθύνουν σε γυναίκες γενετήσιες προσβολές και μας χαρακτηρίζουν “υστερικές” και “κακές γυναίκες”, που έχουμε “ψυχολογικά προβλήματα”, όλοι αυτοί ενεργούν ελέω Μητσοτάκη, που μιλά για “οίστρο” και για “κατανόηση”. Όλα αυτά διαιωνίζονται και ελλείψει αντίδρασης σε αυτόν τον ακραίο κακοποιητικό λόγο, που καλύπτεται κεντρικά και μιντιακά και κάποιοι θέλουν να τον κανονικοποιήσουν. Όπως πολύ σωστά γράφεις και έχω κι εγώ πολλές φορές πει, αυτός ο λόγος και αυτή η κακοποίηση είναι και το πράσινο φως και το παράδειγμα για τους κακοποιητές των γυναικών μέσα στην κοινωνία και για τους γυναικοκτόνους. Για εκείνον που έσπασε στο ξύλο την πρώην σύντροφό του μέχρι εκείνη που απέβαλε. Για εκείνον που μαχαίρωσε τη γυναίκα στο στόμα γιατί “μιλούσε κι έλεγε λόγια”. Για τον δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα, που τη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου, μπροστά στο Α.Τ., ξέροντας ότι οι Αρχές δεν θα την προστάτευαν. Και για τόσους άλλους. Η φωνή σου μετράει και σε ευχαριστώ προσωπικά, πολιτικά και ανθρώπινα για την καθαρότητα του λόγου που άρθρωσες».

 

Το χρονικό της έντασης στη Βουλή ανάμεσα σε Μητσοτάκη – Κωνσταντοπούλου

Όλα ξεκίνησαν όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό επειδή ο τελευταίος καθυστέρησε να πάει να μιλήσει.

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι καθυστέρησε να προσέλθει στην Ολομέλεια, παρότι είχε ανακοινωθεί ότι θα μιλούσε στη μία το μεσημέρι, υποστηρίζοντας πως ανέμενε να συγκεντρωθούν περισσότεροι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. «Περιμένοντας τον Γκοντό» είπε χαρακτηριστικά, επειδή οι βουλευτές της κυβέρνησης δεν έχουν μαζευτεί στην αίθουσα.

«Τον αναμένουμε αλλά δεν έρχεται, γιατί δεν έχετε μαζευτεί αρκετοί, επειδή είστε ακόμα 30-35. Έχει έρθει ο πρόεδρος της Βουλής και περιμένει να προεδρεύσει, αλλά ο κ. Μητσοτάκης δεν προσέρχεται γιατί θα μιλήσει πάλι στο ένα τρίτο της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας», ανέφερε. Στη συνέχεια επιτέθηκε στον πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, Μάκη Βορίδη, που χαρακτήρισε «χουντικό» και «εντεταλμένο της ΕΠΕΝ».

Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέδεσε, μάλιστα, τις αιχμές της με τον συμβολισμό της ημέρας, υποστηρίζοντας ότι η επέτειος της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας επιβάλλει να θυμόμαστε «ποιοι ήταν οι πραξικοπηματίες και ποιοι είναι σήμερα οι συνεχιστές τους».

Από την άλλη, ο πρωθυπουργός είπε ειρωνικά: «Μάλλον είστε σε κάποιον οίστρο, επειδή σήμερα γιορτάζουμε τη Γιορτή της Δημοκρατίας», προκαλώντας την επιδοκιμασία των βουλευτών της αντιπολίτευσης και νέες αντιδράσεις διαμαρτυρίας από την κ. Κωνσταντοπούλου.

«Το λέτε επειδή είμαι γυναίκα;» αντέτεινε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας: «Αντιμετωπίστε την κυρία Κωνσταντοπούλου με την κατανόηση που της αρμόζει, σας παρακαλώ».

«Τι εννοείτε;» φώναξε από τα έδρανά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Όλη η αίθουσα έχει καταλάβει πια τι εννοώ».

Η ένταση κορυφώθηκε όταν η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για σεξιστική συμπεριφορά, λέγοντας: «Είστε ένας ακραίος σεξιστής».

Και συνέχισε σε υψηλότερους τόνους, ρωτώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Μήπως να πάω να κάνω και κανένα παιδί, κύριε Μητσοτάκη;».

Τελευταίες Ειδήσεις