
Πρόσωπα που βρίσκονται κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη διαρρέουν πως ο πρωθυπουργός είναι πρόθυμος να κάνει το μεγάλο βήμα για την μεγάλη ανατροπή με Αντώνη Σαμαρά.
Οι νέες δημοσκοπήσεις φέρνουν σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία. Ο Αλέξης Τσίπρας απειλεί όλο και περισσότερο. Πλησιάζει τη κορυφή και ψαλιδίζει τη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός αντιλαμβάνεται πως η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα είναι μια μάχη μέχρι τελικής πτώσης. Κάθε ψήφος μετράει. Κάθε απώλεια μετρά διπλά. Η Νέα Δημοκρατία μετρά τις δυνάμεις της και βλέπει πως πιθανή ανακοίνωση νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά θα προκαλέσει τεράστιες ζημιές.
Ο Μητσοτάκης θέλει να επαναφέρει τον Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία
Ο πρώην πρωθυπουργός αντλεί διαρκώς όλο και περισσότερα στελέχη και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας. Δεδομένα αν κάνει κόμμα θα «κλέψει» σημαντικά ποσοστά κι αυτό είναι κάτι που δεν θέλει κανείς στη Κυβέρνηση. Γι’ αυτό και ψιθυρίζεται ενδεχόμενη ανακωχή. Το ρεπορτάζ αναφέρει πως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας έχουν προσεγγίσει τον πρωθυπουργό ζητώντας του να βρει γέφυρες επικοινωνίας με τον Σαμαρά. Να τον σταματήσει από το να ιδρύσει το δικό του κόμμα πριν να είναι αργά. Ο Μητσοτάκης δεν είναι αρνητικός. Αντιθέτως, είναι πρόθυμος να κάτσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρώην πρωθυπουργό. Να συζητήσει τα θέματα που τους φέρνουν σε απόσταση και να βρουν τις λύσεις. Θέλει τον Σαμαρά στη Νέα Δημοκρατία. Ξέρει πως είναι ένα πρόσωπο που έχει προσφέρει πολλά στο κόμμα και πως έχει το εκτόπισμα για να δώσει ακόμη περισσότερα.
Από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά ωστόσο μιλούν για… ανέκδοτο. Δε βλέπουν καμία πιθανότητα συμφωνίας ανάμεσα στους δύο άνδρες. Το χάσμα είναι τεράστιο. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη Νέα Δημοκρατία. Το πρόβλημά του είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Στόχος του είναι να ρίξει τον Μητσοτάκη και να επανέλθει στο κόμμα. Οπότε όσοι βλέπουν συμφωνία ανάμεσά τους… θα μείνουν με την όρεξη.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι έτοιμος να δημιουργήσει το δικό του κόμμα. Έχει οργώσει τη χώρα, έχει γεμίσει τη φαρέτρα του με ικανά στελέχη και είναι εδώ για να προκαλέσει ζημιές.
Τελευταίες Ειδήσεις
- DPG – Εύη Ιωαννίδου: Τρυφερές στιγμές στη Βέροια
- Τρέχει να σωθεί από τον Σαμαρά: Η κίνηση της Λατινοπούλου με φόντο τις εκλογές
- Σοκ και δέος: Η θέση του ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση που ανοίγει θέμα αρχηγίας άμεσα