Πάνω από ΝΔ και κόμμα Τσίπρα: Οι δυο νομοί της Ελλάδας που το ΠΑΣΟΚ βγαίνει ακόμα πρώτο

pasok-androulakis

Μπορεί δημοσκοπικά στο σύνολο της χώρας το ΠΑΣΟΚ να σημειώνει σταθερή πτώση ωστόσο δύο νομοί κρατούν γερά και δίνουν ανάσα. Τα δύο προπύργια στην Κρήτη.

Δύσκολα τα πράγματα για το ΠΑΣΟΚ. Η σταθερά πρώτη Νέα Δημοκρατία, η επιστροφή Τσίπρα και η εκτόξευση με το… καλημέρα στη δεύτερη θέση. Το «μπάσιμο» της Μαρίας Καρυστιανού στην πολιτική σκηνή έχει επιφέρει με τη σειρά του μεγάλη ζημιά στη Χαριλάου Τρικούπη καθώς δεν είναι λίγες οι δημοσκοπήσεις που το φέρνουν τρίτο στη σειρά. Όλα αυτά δημιουργούν πρόβλημα στο ΠΑΣΟΚ. Πρόβλημα που ψάχνει λύση. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει να πιαστεί από κάπου προκειμένου να ηχήσει τη δική του αντεπίθεση. Και όπως δείχνουν τα νούμερα θα πιαστεί από τα πάτρια εδάφη. Από την Κρήτη.

pasok

Πρώτο το ΠΑΣΟΚ σε Λασίθι και Ηράκλειο

Οι δημοσκοπήσεις θέλουν το ΠΑΣΟΚ να χάνει σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Να χάνει δυνάμεις και να πέφτει. Δείχνει όμως από την άλλη τη σταθερή του παρουσία στη κορυφή στην Κρήτη. Και στους τέσσερις νομούς. Ιδίως στους δύο. Νομός Ηρακλείου και νομός Λασιθίου. Εκεί ο Νίκος Ανδρουλάκης βλέπει το κόμμα του να διατηρεί τα πρωτεία. Σε Χανιά και Ρέθυμνο η κατάσταση δεν είναι ίδια όμως το ΠΑΣΟΚ έχει καλά ποσοστά και παλεύει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Σε αυτούς τους δύο νομούς η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει έντονο το μπλε χρώμα. Το ΠΑΣΟΚ κοντράρεται με το ΕΛ.Α.Σ. του Αλέξη Τσίπρα.

Στην Κρήτη μια πιθανή σύμπραξη ΠΑΣΟΚ με ΕΛ.Α.Σ…. τρώει τη Νέα Δημοκρατία. Για την ώρα πάντως αυτή η συνεργασία μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός. Ο Νίκος Ανδρουλάκης δε σκέφτεται αυτό το σενάριο. Το ίδιο και ο Αλέξης Τσίπρας. Όλοι ζητούν από τον ελληνικό λαό να τους δώσει την ευκαιρία να κυβερνήσουν τον τόπο. Να πάρουν τη θέση της Νέας Δημοκρατίας. Πράγμα δύσκολο αν το δούμε ρεαλιστικά. Αν υπάρχει ένα σενάριο κυβέρνησης που δεν θα έχει μπλε χρώμα τότε είναι αυτό με συνεργασία δύο ή και περισσότερων κομμάτων. Στην προκειμένη ΕΛ.Α.Σ με ΠΑΣΟΚ και… βλέπουμε.

Όπως και να χει… Η Κρήτη να είναι καλά γιατί αλλιώς το ΠΑΣΟΚ θα ήταν ακόμη πιο χαμηλά.

Τελευταίες Ειδήσεις