Το τελειώνει την ίδια στιγμή: Η μοναδική προϋπόθεση για να μην κάνει το κόμμα ο Σαμαράς

antonis-samaras

Μετά τη Μαρία Καρυστιανού, μετά τον Αλέξη Τσίπρα, είναι η ώρα του Αντώνη Σαμαρά να ανακοινώσει το νέο του κόμμα. Ή μήπως όχι;

Πάει αρκετός καιρός που ο Αντώνης Σαμαράς έχει κλείσει τη πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησαν στην απομάκρυνση του πρώην πρωθυπουργού βάζοντας τέλος σε έναν πόλεμο εντός του κόμματος προτού η ζημιά γίνει μεγαλύτερη. Το περιβάλλον του Σαμαρά διαρρέει πως ο ίδιος είναι έτοιμος να δημιουργήσει ένα νέο κόμμα. Ένα κίνημα που θα είναι το «καταφύγιο» για τους παραδοσιακούς Νεοδημοκράτες μιας και όπως ο ίδιος τονίζει κατ’ επανάληψη σε ομιλίες του, η πραγματική Νέα Δημοκρατία έχει χάσει την ταυτότητά της.

Η εκτίμηση Σαμαρά για το πότε θα γίνουν οι εκλογές καθορίζει την απόφαση για το νέο κόμμα

Πότε όμως θα γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις; Μετά τη Καρυστιανού και τον Τσίπρα ήρθε και η σειρά του Σαμαρά. Ή μήπως τελικά το πρότζεκτ αυτό θα μείνει στο συρτάρι; Το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού διαρρέει πως ο Σαμαράς πιστεύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προτίθεται να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Θεωρεί πως ο πρωθυπουργός θα το πάει μέχρι τέλους. Θα πάμε σε εκλογές την άνοιξη του 2027 όπως έχουν οριστεί εξαρχής. Στο τέλος της 4ετιας. Πιστεύει πως αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, η φθορά που θα έχει υποστεί το κυβερνόν κόμμα θα είναι πολύ μεγάλη. Τόσο που δεν πρόκειται να ξεπεραστεί το φράγμα του 25%. Το όριο το οποίο προσφέρει το «μαξιλαράκι», το μπόνους των εδρών. Σε αυτή τη περίπτωση αν οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια Νέα Δημοκρατία να καταρρέει, το πιθανότερο είναι να τεθεί θέμα νέου αρχηγού στο κόμμα.

Το τελειώνει την ίδια στιγμή: Η μοναδική προϋπόθεση για να μην κάνει το κόμμα ο Σαμαράς

Βάσει αυτού του σεναρίου ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα κάνει δικό του κόμμα. Στόχος του δεν είναι η διάσπαση της Νέας Δημοκρατίας αλλά η ανάκτηση των αξιών υπό έναν άλλον αρχηγό. Εάν λοιπόν ο Μητσοτάκης αποχωρεί τότε η ίδρυση του κόμματος Σαμαρά θα μείνει στα λόγια. Με έναν άλλον μπροστά θα επιχειρήσει να γεφυρώσει το χάσμα και να επιστρέψει στην Πειραιώς. Στο κόμμα που αγάπησε και υπηρετεί εδώ και δεκαετίες.

 

 

Τελευταίες Ειδήσεις