
Με αυτό το ποσοστό κόβει το μπόνους των εδρών της ΝΔ
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ξεκάθαρα ότι μετά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα και της Μαρίας Καρυστιανού, το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ριζικά. Είχαμε ήδη ανατροπή στη δεύτερη θέση, με τον Αλέξη Τσίπρα να την καπαρώνει και το ΠΑΣΟΚ να δίνει πλέον σκληρή μάχη με την Καρυστιανού για την τρίτη θέση.
Η «σκιά» του Αντώνη Σαμαρά και οι μετρήσεις
Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις δείχνουν επίσης ότι ένα σημαντικό ποσοστό περιμένει τον Αντώνη Σαμαρά να πραγματοποιήσει…την απειλή του και να προχωρήσει στην ίδρυση καινούργιου κόμματος. Βέβαια, οι τρέχουσες μετρήσεις εμφανίζουν το ποσοστό του πρώην πρωθυπουργού σε μονοψήφια επίπεδα.
Ωστόσο, πληροφορίες του Instanews αναφέρουν ότι στο περιβάλλον του Μεσσήνιου πολιτικού επικρατεί μεγάλη αισιοδοξία. Οι συνεργάτες του σημειώνουν αυτό που έλεγε και ο Αλέξης Τσίπρας πριν από καιρό: ότι αυτή τη στιγμή οι δημοσκοπήσεις μετρούν απλώς τη «σκιά» του Αντώνη Σαμαρά και όχι το πραγματικό εκλογικό αποτύπωμα ενός επίσημου φορέα. Επιμένουν, μάλιστα, ότι με το που θα ανακοινωθεί και επίσημα το κόμμα, θα δούμε εντελώς διαφορετικά νούμερα.
Οι προβλέψεις και το «μπλόκο» στο μπόνους της ΝΔ
Στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού υπολογίζουν ότι ο κύριος Σαμαράς θα καταγράψει ένα ποσοστό που θα ξεκινά από το 9% στην πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη και θα αγγίζει το 13% σε ένα πιο αισιόδοξο σενάριο.
Εμφανίζονται σίγουροι ότι με αυτά τα νούμερα η Νέα Δημοκρατία θα χάσει οριστικά το μπόνους των εδρών, καθώς δεν θα καταφέρει να πιάσει το απαιτούμενο 25% για να το ενεργοποιήσει.
Από πού θα αντλήσει ψηφοφόρους
Σημειώνουν με νόημα ότι η δεξαμενή από την οποία θα αντλήσει ψηφοφόρους ο Αντώνης Σαμαράς είναι πάρα πολύ μεγάλη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους, το νέο κόμμα θα κόψει ψήφους από:
Τη Νέα Δημοκρατία, προκαλώντας ισχυρό εσωτερικό ρήγμα.
Σεβαστό μέρος ψηφοφόρων που αυτή τη στιγμή δηλώνουν ότι θα στηρίξουν τη Μαρία Καρυστιανού.
Την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα και τη Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Νέο κόμμα Σαμαρά: Ο λόγος που άλλαξε το όνομα λίγο πριν τις ανακοινώσεις
- Άλλαξε γνώμη για τον Τσίπρα: Σε ποια θέση βλέπει την «ΕΛ.Α.Σ.» πλέον ο γκουρού των δημοσκόπων
- Το πιο δυνατό χαρτί της Μαρίας Καρυστιανού: Το πρόσωπο – κλειδί στο νέο της κόμμα που ετοίμασε το οικονομικό πρόγραμμα