«Off the record»: Στα μαχαίρια οι εκλεγμένοι και οι εξωκοινοβουλευτικοί της ΝΔ

Σκληρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Σαμαρά: Ποιοι είναι οι «επαγγελματίες ανησυχούντες» και γιατί τους καλεί να μην ταράζονται;

Η παραπολιτική στήλη του Instanews με την υπογραφή του Γιώργου Βούλγαρη

Θα μπουν στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ με την ιδιότητα του κατηγορούμενου;

Για να περάσει τη γραμμή του το Μαξίμου στο θέμα των 13 βουλευτών που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, έκανε μασάζ στην κοινοβουλευτική ομάδα.

Μεταξύ των επιχειρημάτων, είναι και αυτό της υποψηφιότητας. Το Μαξίμου, υποσχέθηκε συμμετοχή στα ψηφοδέλτια. Δεν απάντησε όμως εάν θα δεχτεί να έχει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ υποψήφιους βουλευτές με την ιδιότητα του κατηγορούμενου.

Το θέμα το έβαλε ο Μάκης Βορίδης, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες και έχει ενδιαφέρον. Θα μάθουμε όταν ανακοινωθούν οι υποψήφιοι.

Τηλεφωνήματα Φάμελλου για να μην κάνει διαγραφές

Ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να ενταχθούν στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επικοινώνησε μαζί τους. Στο μεταξύ, δέχτηκε εισήγηση για διαγραφές, καθώς δεν μπορεί να είναι κάποιοι σε ένα κόμμα και να υποστηρίζουν ένα άλλο. Ωστόσο, υπάρχει και το ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας, οπότε το θέμα είναι λεπτό και θέλει ιδιαίτερους χειρισμούς.

Στα μαχαίρια οι εκλεγμένοι και οι εξωκοινοβουλευτικοί της ΝΔ

Όσοι έχουν βασικά πόστα στην κυβέρνηση και στο Μαξίμου, αλλά δεν εκλέγονται, κάνουν δηλώσεις ή προτάσεις που ενοχλούν, τους αιρετούς.

Ένας από αυτούς είναι ο Άκης Σκέρτσος, οποίος σε ανάρτησή τους, αφήνει αιχμές σε βουλευτές και αναφέρεται στα ρουσφέτια και στο πελατειακό κράτος.

Η πρώτη επίθεση στον κ. Σκέρτσο, έγινε από τον Γιάννη Οικονόμου. Ακολούθησε αυτή του Μάκη Βορίδη. Φυσικά οι επιθέσεις έχουν στον πυρήνα τους την κριτική που κάνουν οι εξωκοινοβουλευτικοί, καθώς δεν γνωρίζουν τι σημαίνει εκλογή με σταυρό. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, λένε ότι ο σταυρός θέλει ρουσφέτι.

Φέρτε κάποιον να ξέρει από Μοντεσκιέ

«Εναν εισαγγελέα από τη Γαλλία που ξέρει τον Μοντεσκιέ». Αυτό δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη ασκώντας κριτική στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Πρόσθεσε ότι δεν θέλει κάποιον ή κάποια από τη Ρουμανία γιατί είναι «χώρα που δεν έχει παράδοση στη διάκριση των εξουσιών».

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας Λάουρα Κοβέσι απάντησε από τους Δελφούς σε όλους. Για τον Άδωνι Γεωργιάδη είπε ότι δεν είναι δουλειά του. Αυτό ισχύει και για την κυρία Βούλτεψη. Και το κυριότερο; Είπε ότι οι πολιτικοί φτιάχνουν τους νόμους, πάνω στους οποίους δουλεύει. Αποστομωτικό.

Τελευταίες Ειδήσεις