Στη Μητρόπολη Αθηνών για την Ανάσταση βρέθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησε τη λειτουργία που τελέστηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου. Στο πασχαλινό του μήνυμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι «φέτος καλούμαστε να κάνουμε μια πολυδιάστατη μετάβαση», σημειώνοντας πως η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας.
Όπως υπογράμμισε, «η πατρίδα μας δεν αντέχει άλλο το σκοτάδι της διαφθοράς, των σκανδάλων και της απαξίωσης των θεσμών» και πρόσθεσε ότι απαιτείται επανεκκίνηση. Παράλληλα, έκανε λόγο για την ανάγκη μετάβασης «από τις ανισότητες και την κοινωνική πίεση σε μια πιο δίκαιη κοινωνία», καθώς και από τη θεσμική και αξιακή παρακμή «σε μια νέα εποχή διαφάνειας, αξιοκρατίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε σε κοινή προσπάθεια «με συγκροτημένο προοδευτικό σχέδιο» για μια Ελλάδα με ελπίδα, προοπτική και ευκαιρίες για τις νεότερες γενιές. Κλείνοντας, ευχήθηκε «υγεία και αγάπη σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα», με την πίστη ότι «ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε τη μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη η πατρίδα μας».