
Ο Ποντίφικας καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε «ψευδαίσθηση παντοδυναμίας».
Την αυστηρότερη έως σήμερα τοποθέτησή του για τη σύγκρουση μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών, Ισραήλ και Ιράν διατύπωσε ο Πάπας Λέων ΙΔ΄, ασκώντας έντονη κριτική στη λογική της στρατιωτικής ισχύος και καλώντας σε άμεσο τερματισμό της βίας.
Ο Ποντίφικας καταδίκασε αυτό που χαρακτήρισε «ψευδαίσθηση παντοδυναμίας», υποστηρίζοντας ότι αποτελεί βασικό παράγοντα που τροφοδοτεί την κλιμάκωση της σύγκρουσης, σε μία από τις πιο ηχηρές παρεμβάσεις του μέχρι σήμερα για το ζήτημα.
Κατά τη διάρκεια απογευματινής προσευχής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, ο πρώτος πάπας αμερικανικής καταγωγής απηύθυνε ισχυρό μήνυμα κατά της πολεμικής αντιπαράθεσης, επισημαίνοντας την ανάγκη εγκατάλειψης της βίας και επιστροφής στη διπλωματία.
«Αρκετά με την επίδειξη ισχύος! Αρκετά με τον πόλεμο!»
«Αρκετά με την ειδωλολατρία του εαυτού και του χρήματος! Αρκετά με την επίδειξη ισχύος! Αρκετά με τον πόλεμο!», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Παρότι ο Πάπας δεν αναφέρθηκε ρητά στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, το μήνυμά του φάνηκε να απευθύνεται στην Ουάσιγκτον και σε Αμερικανούς αξιωματούχους, οι οποίοι έχουν υπογραμμίσει τη στρατιωτική υπεροχή των ΗΠΑ και έχουν αιτιολογήσει την εμπλοκή στον πόλεμο χρησιμοποιώντας και θρησκευτικές αναφορές.
Η παρέμβαση του Πάπα εντάσσεται στο πλαίσιο των διεθνών εκκλήσεων για αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς η σύγκρουση συνεχίζει να επηρεάζει τις γεωπολιτικές ισορροπίες και να προκαλεί ανησυχία για ευρύτερη αποσταθεροποίηση στην περιοχή.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα
- Τα Μερομήνια προβλέπουν «σκληρό» καλοκαίρι: Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας
- Τεκτονικές αλλαγές σε νέα δημοσκόπηση: Τα 2 κόμματα που εξαφάνισε ο Τσίπρας με το καλημέρα