
Αύξησε την ημερήσια παραγωγή του.
Τα κράτη-μέλη του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών μαζί με τους συνεργάτες τους (OPEC+) ανακοίνωσαν την Κυριακή την απόφασή τους να αυξήσουν τα επίπεδα παραγωγής πετρελαίου, τη στιγμή που η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να προκαλεί αστάθεια στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.
Η συμμαχία του OPEC+, στην οποία συμμετέχουν χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία και αρκετά κράτη του Κόλπου που πλήττονται από το Ιράν, γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγής κατά 206.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.
Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε ότι η αποκατάσταση των ενεργειακών εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές από τις πρόσφατες επιθέσεις είναι ιδιαίτερα δαπανηρή και χρονοβόρα, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει την παγκόσμια προσφορά πετρελαίου.
Στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν μετά τη σημερινή συνεδρίαση, τα μέλη τόνισαν επίσης τη ζωτική σημασία της προστασίας των θαλάσσιων διαδρομών, ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή και απρόσκοπτη διακίνηση υδρογονανθράκων.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Πάει να τους τρελάνει όλους η Κατερίνα Νοτοπούλου – Αλλάζει κόμμα και φουλάρει στην Α’ Θεσσαλονίκης
- Αυτό περιμένουν οι δελφίνοι: Το ποσοστό της ΝΔ που ανοίγει αυτόματα θέμα διαδοχής του Κυριάκου Μητσοτάκη στην αρχηγία
- Ελπίζουν να είναι μπλακ χιούμορ: Το όνομα – βόμβα που σκέφτεται να φέρει στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρουλάκης προκαλεί τσουνάμι αντδράσεων