
Η σπηλιά «ρούφηξε» τον 34χρονο
Με λόγια που αποτυπώνουν τη δυσκολία της αποστολής, ο δύτης Αντώνης Γράφας περιέγραψε την επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 34χρονου Πλάτωνα από το «Πηγάδι του Διαβόλου» στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας και όπως εξήγησε ο ίδιος, διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα. Στο σημείο επιχείρησε ειδική ομάδα επτά έμπειρων σπηλαιοδυτών, με εξειδικευμένο εξοπλισμό και κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθώς πρόκειται για ένα από τα πιο επικίνδυνα θαλάσσια περάσματα.
Μιλώντας στο Mega, ο Αντώνης Γράφας ανέφερε ότι η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα απαιτητική λόγω της γεωμορφολογίας του σημείου. Όπως είπε, το συγκεκριμένο πέρασμα λειτουργεί ουσιαστικά σαν «ρουφήχτρα», καθώς υπάρχει συνεχής εισροή υδάτων προς το σπήλαιο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ο ίδιος έδωσε και τη δική του εξήγηση για το πώς ο 34χρονος εγκλωβίστηκε στο σημείο. Σύμφωνα με την περιγραφή του, ο Πλάτωνας πλησίασε υπερβολικά κοντά στην είσοδο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αντιδράσει εγκαίρως και να παρασυρθεί προς τα μέσα από τη δύναμη του νερού. Τελικά, οι δύτες τον εντόπισαν στον προθάλαμο του σπηλαίου, σε απόσταση περίπου πέντε μέτρων από την είσοδο.
Καθοριστικό ρόλο, όπως εξήγησε, έπαιξε το στενό άνοιγμα του στομίου, όπου δημιουργούνται εξαιρετικά ισχυρές δίνες. Εκεί, τεράστιοι όγκοι νερού περνούν με ορμή μέσα από το στένεμα, δημιουργώντας συνθήκες από τις οποίες, όπως είπε, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει κανείς.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Διαδοχικά χτυπήματα στη ΝΔ: Ποιους βάζει στα ψηφοδέλτια του νέου κόμματος ο Αντώνης Σαμαράς
- Τι απαντάει ο Τσίπρας όταν τον ρωτάνε τι έχει συμβεί με τον Κώστα Βαξεβάνη
- Το τελειώνει την ίδια στιγμή: Η μοναδική προϋπόθεση για να μην κάνει το κόμμα ο Σαμαράς