
Τρεις αστυνομικοί και τρεις άμαχοι, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σκοτώθηκαν στις επιθέσεις στη Χαν Γιούνις παρά την εκεχειρία που ισχύει εδώ και πέντε μήνες, ενώ η βία στην περιοχή συνεχίζεται αμείωτη.
Νέες αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας είχαν σαν αποτέλεσμα τον θάνατο έξι Παλαιστινίων, μεταξύ των οποίων ένα παιδί, σύμφωνα με τοπικούς υγειονομικούς αξιωματούχους. Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε δύο σημεία ελέγχου της αστυνομίας υπό τη Χαμάς στη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με τις αρχές υγείας της περιοχής, τρεις αστυνομικοί και τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν, ενώ άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει προβεί σε επίσημο σχόλιο για τα περιστατικά. Παρά την εκεχειρία που τέθηκε σε ισχύ πριν από πέντε μήνες υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, η βία στη Γάζα συνεχίζεται. Από τον Οκτώβριο του 2023, πάνω από 680 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις, ενώ ο συνολικός αριθμός των θυμάτων από την έναρξη του πολέμου μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ ξεπερνά τις 72.000. Οι αρχές της Γάζας επισημαίνουν ότι η σύγκρουση επιδεινώθηκε τον τελευταίο μήνα λόγω της έντασης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν, με τουλάχιστον 50 ακόμη Παλαιστίνιους να έχουν σκοτωθεί από τότε. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη, προκαλώντας νέες ανησυχίες για την ανθρωπιστική κρίση στην περιοχή.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα
- Τα Μερομήνια προβλέπουν «σκληρό» καλοκαίρι: Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας
- Τεκτονικές αλλαγές σε νέα δημοσκόπηση: Τα 2 κόμματα που εξαφάνισε ο Τσίπρας με το καλημέρα