
Τι συνέβη;
Aιχμές με φόντο τη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών πυροδότησε η τοποθέτηση του Άδωνι Γεωργιάδη απέναντι στον Βασίλη Κικίλια, μετά τις ενστάσεις του υπουργού Ναυτιλίας για την αίθουσα όπου διεξάγεται η διαδικασία.
Ο υπουργός Υγείας εμφανίστηκε αιχμηρός, ξεκαθαρίζοντας πως ο κ. Κικίλιας «δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τη δίκη», προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε την υπόθεση και «έκανε λάθος». Η σχετική δήλωση αποδίδεται στη δημόσια παρέμβασή του στις 26 Μαρτίου, ενώ η κριτική του ήρθε ως απάντηση στις προηγούμενες επισημάνσεις Κικίλια για την καταλληλότητα της αίθουσας.
Η παρέμβαση Γεωργιάδη έδωσε αμέσως πολιτική διάσταση στο θέμα, καθώς δεν περιορίστηκε σε μια απλή διαφωνία επί διαδικαστικών ζητημάτων, αλλά πήρε τη μορφή ανοιχτού αδειάσματος προς έναν κυβερνητικό συνάδελφο. Στο παρασκήνιο, η αντιπαράθεση αυτή ερμηνεύεται ως ακόμη ένα επεισόδιο νευρικότητας γύρω από μια δίκη με τεράστιο πολιτικό και κοινωνικό βάρος, στην οποία κάθε δημόσια τοποθέτηση αποκτά πολλαπλάσια ένταση.
Από την άλλη πλευρά, η αιχμή που συνοδεύει την τοποθέτηση του υπουργού Υγείας είναι προφανής: μπορεί ο κ. Κικίλιας να κατηγορείται ότι παρενέβη σε ζήτημα που δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του, όμως και ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει επανειλημμένα επιλέξει να σχολιάζει υποθέσεις πολύ πέρα από το χαρτοφυλάκιό του.
Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Κικίλιας είχε δηλώσει ότι η αίθουσα της δίκης για τα Τέμπη δεν ήταν κατάλληλη και πως οι υπεύθυνοι έπρεπε να βρουν λύση. Συγκεκριμένα, σε παρέμβασή του στον ΣΚΑΪ στις 24 Μαρτίου ανέφερε ότι αυτό που φάνηκε από την πρώτη ημέρα «προφανώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις» και έθεσε θέμα κακού σχεδιασμού ως προς τον αριθμό συνηγόρων, πραγματογνωμόνων και συγγενών που έπρεπε να χωρέσουν στην αίθουσα.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα
- Τα Μερομήνια προβλέπουν «σκληρό» καλοκαίρι: Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας
- Τεκτονικές αλλαγές σε νέα δημοσκόπηση: Τα 2 κόμματα που εξαφάνισε ο Τσίπρας με το καλημέρα