
Γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να διαμορφώνεται σιγά σιγά ένας νέος κύκλος προσώπων και ισορροπιών
Μια αποχώρηση με σαφές πολιτικό αποτύπωμα καταγράφηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Γρηγόρης Θεοδωράκης υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.
Σύμφωνα με το Έθνος, το τελευταίο διάστημα είχε ουσιαστικά αποστασιοποιηθεί από τον ενεργό ρόλο που διατηρούσε ως αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου, ενώ το όνομά του συνδέεται πλέον όλο και περισσότερο με τις πρωτοβουλίες και τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα.
Η εικόνα που διαμορφώνεται είναι πως ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει να χτίζει, χωρίς θόρυβο και μακριά από τα φώτα της καθημερινής αντιπαράθεσης, ένα νέο δίκτυο στελεχών και επαφών γύρω από το πολιτικό του εγχείρημα.
Σε αυτό το πλαίσιο, η μετακίνηση του Γρηγόρη Θεοδωράκη αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς ερμηνεύεται ως ακόμη ένα σημάδι ότι άνθρωποι με κομματική διαδρομή στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν να βλέπουν πιο καθαρά το ενδεχόμενο μιας νέας πολιτικής στέγης γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα.
Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα μπορούσε να είναι και εκλογικό. Δεν περνά απαρατήρητο το σενάριο που θέλει τον Θεοδωράκη να διεκδικεί ρόλο στην Αιτωλοακαρνανία σε ένα πιθανό «κόμμα Τσίπρα», εφόσον αυτό πάρει σάρκα και οστά. Ωστόσο, το τοπίο μόνο απλό δεν είναι, καθώς σε περίπτωση που στηθεί ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο με συμμετοχές και από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, οι εσωτερικοί ανταγωνισμοί δεν αποκλείεται να επιστρέψουν δυναμικά.
Σε αυτή την περίπτωση, μπροστά του θα βρεθεί ξανά ο Μίλτος Ζαμπάρας, με τον οποίο θα μπορούσε να ανοίξει ένας νέος κύκλος πολιτικής συνύπαρξης ή και σύγκρουσης. Κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρείται, άλλωστε, η παρουσία του Ζαμπάρα στην πρόσφατη εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην Πάτρα, ένα στοιχείο που δείχνει πως οι διεργασίες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και πως οι γραμμές επικοινωνίας παραμένουν ανοιχτές.
Τελευταίες Ειδήσεις
- ΣΚΑΪ, πρώην σύντροφοι και… θανατική ποινή: Το τριπλό χτύπημα που εξόργισε τον Τσίπρα
- Η τρίτη δύναμη χωρίς κόμμα: Το παράδοξο των 27 που αλλάζουν το παιχνίδι
- Ο δρόμος Μητσοτάκη προς την κάλπη: Τραμπ, ΔΕΘ, Μάρμαρα, εκλογές


