
Στο 42% ανέρχεται η αύξηση της τιμής του, από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν
Η ζωή τραβάει την ανηφόρα… και στην περίπτωση του πετρελαίου, η τιμή τραβάει την ανηφόρα, με τον Πόλεμο στη Μέση Ανατολή, να την έχει εκτινάξει στα ύψη.
Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, της Βόρειας Θάλασσας εκτοξεύτηκε κατά 42% από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν, ως αποτέλεσμα του οποίου μειώθηκαν κατακόρυφα οι παραδόσεις υδρογονανθράκων από τις χώρες του Κόλπου.
Από τα 72,48 δολάρια που ήταν η τιμή ανά βαρέλι, στις 27 Φεβρουαρίου, σήμερα το Μπρεντ έκλεισε στα 103,14 δολάρια. Η τιμή του δηλαδή αυξήθηκε κατά 42% μέσα σε 15 ημέρες και 11% μόνο την τελευταία εβδομάδα. Το αμερικανικό αργό WTI έκλεισε στα 98,71 δολάρια, με αύξηση 47% από τις αρχές του πολέμου.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα
- Τα Μερομήνια προβλέπουν «σκληρό» καλοκαίρι: Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας
- Τεκτονικές αλλαγές σε νέα δημοσκόπηση: Τα 2 κόμματα που εξαφάνισε ο Τσίπρας με το καλημέρα