«Δεν είναι ώρα να γινόμαστε λιγότεροι»: Ποιοι διαφώνησαν με τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου

«Δεν είναι ώρα να γινόμαστε λιγότεροι»: Ποιοι διαφώνησαν με τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου

Σεισμός στο ΠΑΣΟΚ: Δούκας και Γερουλάνος αδειάζουν τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου

Η απόφαση για τη διαγραφή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου από το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, με σημαντικά στελέχη να εκφράζουν ανοιχτά τη διαφωνία τους. Ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο βουλευτής Παύλος Γερουλάνος και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης τοποθετήθηκαν δημόσια για το θέμα, επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ούτε στη βελτίωση της εικόνας της παράταξης. Οι παρεμβάσεις τους αναδεικνύουν τον προβληματισμό που υπάρχει στο εσωτερικό του κόμματος για τον τρόπο διαχείρισης των εσωκομματικών διαφωνιών, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες πολιτικές εξελίξεις και επιχειρεί να ενισχύσει την πολιτική του παρουσία ενόψει των επόμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Η αντίδραση Δούκα για τη διαγραφή Κωνσταντινόπουλου

Ο Χάρης Δούκας εξέφρασε ξεκάθαρα την αντίθεσή του στη διαγραφή, τονίζοντας ότι οι διαγραφές και οι απειλές διαγραφών δεν αποτελούν τρόπο επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ένα κόμμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιες κινήσεις δεν συμβάλλουν στη βελτίωση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ, ενώ μπορεί να ενισχύσουν τις εντάσεις στο εσωτερικό του.

Στη δήλωσή του υπογράμμισε ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αποτελεί ένα στέλεχος που στήριξε την παράταξη σε δύσκολες στιγμές, σημειώνοντας πως σε ένα δημοκρατικό κόμμα πρέπει να υπάρχει χώρος για την έκφραση διαφορετικών απόψεων. Όπως τόνισε, ειδικά σε μια περίοδο προσυνεδριακού διαλόγου, είναι απαραίτητο να ακούγονται όλες οι θέσεις, ακόμη και αν υπάρχουν διαφωνίες.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων επισήμανε ότι η πορεία προς τις επόμενες βουλευτικές εκλογές δεν μπορεί να βασίζεται σε αποκλεισμούς ή περιορισμούς του πολιτικού λόγου. Αντίθετα, υπογράμμισε την ανάγκη για ενότητα, εμπιστοσύνη στις συλλογικές διαδικασίες και ουσιαστικό διάλογο μέσα στο κόμμα.

Γερουλάνος και Χριστοδουλάκης ζητούν ενότητα

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος εξέφρασε τη λύπη του για τις εξελίξεις. Όπως σημείωσε, η διαγραφή θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι στιγμή για να μειώνεται η δύναμη της παράταξης.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι το κόμμα χρειάζεται ψυχραιμία, ενότητα και θεσμική λειτουργία, ώστε να μπορέσει να παρουσιάσει μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση στους πολίτες. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο στόχος πρέπει να παραμένει η ενίσχυση της παράταξης και η επίτευξη εκλογικής νίκης στο μέλλον.

Αντίστοιχη ήταν και η παρέμβαση του Μανώλη Χριστοδουλάκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι η διεύρυνση του πολιτικού χώρου δεν μπορεί να οικοδομηθεί μέσα από διαδικασίες διαγραφών. Ο ίδιος σημείωσε ότι η διαφορετική άποψη και η κριτική δεν πρέπει να ποινικοποιούνται σε ένα δημοκρατικό κόμμα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, παρά τις διαφωνίες που μπορεί να υπήρχαν κατά καιρούς, υπήρξε ένα στέλεχος που στήριξε τη γραμμή του κόμματος σε κρίσιμες στιγμές. Υπενθύμισε επίσης ότι σε δύσκολες περιόδους για το ΠΑΣΟΚ, όπως την περίοδο των μνημονίων, παρέμεινε παρών και στήριξε τις αποφάσεις της παράταξης.

 

Τελευταίες Ειδήσεις