
Το ΑΠΕ-ΜΠΕ γνωστοποίησε την είδηση και έκανε λόγο για 2 εκατομμύρια βαρέλα
Ένα σούπερ-τάνκερ που μεταφέρει δύο εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού πετρελαίου διέπλευσε τη Δευτέρα το Στενό του Oρμούζ. Πρόκειται για το πέμπτο, τουλάχιστον, δεξαμενόπλοιο που περνά από αυτή τη θαλάσσια δίοδο, με προορισμό την Ασία, από τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία από ιστοτόπους εντοπισμού και παρακολούθησης εμπορικών πλοίων.
Η ανάλυση των Lloyd’s List Intelligence και Kpler δείχνει ότι το πλοίο Cuma, με σημαία Γουιάνας, στο οποίο έχουν επιβάλει κυρώσεις οι ΗΠΑ, πέρασε από το Oορμούζ στις 9 Μαρτίου και ως προορισμός του, αναφέρεται η Κίνα.
Το Ιράν έχει επίσης στείλει φορτία αερίου και προϊόντων πετρελαίου μέσω του Oορμούζ αφού ξεκίνησαν τα ισραηλινοαμερικανικά πλήγματα στο έδαφός του. Τουλάχιστον 11 εκατομμύρια βαρέλια αργού, εκτός από το σημερινό φορτίο, έχουν εξαχθεί από τη μέρα εκείνη, σύμφωνα με εκτιμήσεις.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Όλα τα σενάρια οδηγούν εκεί: Η απόφαση της Λατινοπούλου δημιουργεί… έκρηξη στη δεξιά
- Ο Βορίδης άνοιξε τα χαρτιά τη ΝΔ: Το κόμμα που πλευρίζει για το σενάριο συγκυβέρνησης
- «Κλείδωσε» το βαρύ χαρτί του Σαμαρά – Τον βάζει απέναντι από τον Άδωνι