
Οι Ιρανοί πανηγυρίζουν ενώ οι ΗΠΑ διαψεύδουν το χτύπημα
Σε σίριαλ φαίνεται πως έχει μετατραπεί η υπόθεση του αεροπλανοφόρου USS Abraham Lincoln, με τους Ιρανούς να πανηγυρίζουν για ένα τεράστιο χτύπημα, στο πολεμικό ναυτικό της Αμερικής, ενώ από την άλλη μεριά, οι ΗΠΑ διαψεύδουν το συγκεκριμένο συμβάν. Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Abraham Lincoln, δεν επλήγη από ιρανικά, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δήλωσε σήμερα (06/03) Αμερικανός αξιωματούχος, διαψεύδοντας τις πληροφορίες της ιρανικής κρατικής τηλεόρασης, σύμφωνα με τις οποίες το ” Abraham Lincoln ” επλήγη από μη επανδρωμένα αεροσκάφη. «Οι πληροφορίες αυτές είναι ψευδείς», δήλωσε ο Αμερικανός αξιωματούχος.
Από τη μεριά τους οι Ιρανοί, μέσω της κρατικής τηλεόρασης, μεταδίδουν ότι drones των Φρουρών της Επανάστασης, του ιρανικού ιδεολογικού στρατού, έπληξαν το εν λόγω αεροπλανοφόρο, που βρίσκεται στην περιοχή του Κόλπου.
Υπενθυμίζουμε πως το Press TV, μετέδωσε πως ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Αρχηγείου των Φρουρών, Khatam al-Anbiya, επιβεβαίωσε την επιχείρηση, δηλώνοντας ότι το αεροπλανοφόρο αναχαιτίστηκε περίπου 340 χιλιόμετρα από τα θαλάσσια σύνορα του Ιράν στη Θάλασσα του Ομάν. Το πλοίο είχε μεταβεί στην περιοχή, στο πλαίσιο της στρατιωτικής ενίσχυσης των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν, με σκοπό την παρακολούθηση και τον έλεγχο των Στενών του Ορμούζ. Οι ίδιες πληροφορίες, ανέφεραν πως μετά το πλήγμα, το USS Abraham Lincoln, τα αντιτορπιλικά που το συνοδεύουν εθεάθησαν να εγκαταλείπουν τη ζώνη με μεγάλη ταχύτητα. «Η ομάδα αεροπλανοφόρων έχει έκτοτε υποχωρήσει περισσότερα από 1.000 χιλιόμετρα μακριά από την περιοχή» σημείωσε ο Ιρανός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ δεν κατάφερε να επιτύχει τον στόχο της, δηλαδή τον εκφοβισμό.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Off the record»: «Όχι» στον Σαμαρά – Θέλει να χαράξει δική της πορεία η Καρυστιανού
- Εν όψει εκλογών: Τα σχέδια του Παύλου Ντε Γκρες
- Αφού δεν υπάρχει τίποτα, τι φοβούνται από μια Εξεταστική;


