
Δύο τραυματίες
Ιρανικό drone χτύπησε κτίριο του αεροδρομίου στον θύλακα Ναχιτσεβάν στο Αζερμπαϊτζάν τραυματίζοντας δύο άτομα, έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών. Ένα δεύτερο drone φέρεται να έπεσε κοντά σε σχολείο σε κοντινή περιοχή.
Οι αρχές της χώρας κάλεσαν τον Ιρανό πρέσβη προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το περιστατικό ενώ το υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν τονίζει ότι η χώρα διατηρεί το δικαίωμα να προβεί σε αντίποινα.
Λίγο νωρίτερα, κυβερνητική πηγή του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε στο Reuters ότι πύραυλοι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που εκτοξεύθηκαν από το Ιράν έπεσαν σε περιοχή κοντά στο αεροδρόμιο στον θύλακα Ναχιτσεβάν.
🇮🇷🇦🇿 – IRAN | AZERBAIDJAN
❗️A Iranian drone strike hit the city of Nakhchivan in AZERBAIDJAN pic.twitter.com/AwWG7t26JX
— NEXUSx (@Nexus_osintx) March 5, 2026
Ο θύλακας του Ναχιτσεβάν, όπου κατοικούν περίπου μισό εκατομμύριο Αζέροι, είναι μία λωρίδα αζέρικης περιοχής που βρίσκεται μεταξύ της Αρμενίας, του Ιράν και της Τουρκίας.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Πιστεύει ότι θα του δώσει 3 επιπλέον μονάδες: Κοντά στο μπαμ με Κασσελάκη
- Κρυφή δημοσκόπηση για Σαμαρά έκανε η κυβέρνηση: Τι ποσοστό έδειξε ότι παίρνει με το καλημέρα το νέο κόμμα
- Το ένα πρόσωπο δεν το περίμενε κανείς: Ανακοινώνει 3 πολύ δυνατές μεταγραφές το ΠΑΣΟΚ