
Το πραγματικό τεστ δεν θα είναι τα μέτωπα, θα είναι ο λογαριασμός στην οικονομία
Οι πρώτες «ρωγμές» στο δημοσκοπικό σκηνικό φαίνεται πως καταγράφονται στο νέο κύμα ερευνών που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, στον απόηχο του πολέμου στη Μέση Ανατολή και της αυξημένης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.
Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, τα ευρήματα από κυλιόμενες μετρήσεις που γίνονται για λογαριασμό της κυβέρνησης δείχνουν ότι δύο κόμματα είναι αυτά που ενισχύονται πιο καθαρά: η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η ΝΔ εμφανίζει σημάδια ενίσχυσης, σε μια συγκυρία όπου παραδοσιακά λειτουργεί το αντανακλαστικό της «συσπείρωσης» γύρω από την κυβέρνηση όταν η ατζέντα γίνεται γεωπολιτική και ασφάλειας.
Την ίδια ώρα, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να βελτιώνει την εικόνα του, καθώς από την έναρξη των επιχειρήσεων επέλεξε μια γραμμή θεσμική, αποφεύγοντας υψηλούς τόνους και «κορώνες».
Παράλληλα, οι ίδιες δημοσκοπήσεις καταγράφουν αύξηση της ανησυχίας των πολιτών κυρίως για τις οικονομικές συνέπειες του πολέμου (τιμές, ενέργεια, ακρίβεια) και πολύ λιγότερο για το ενδεχόμενο άμεσης εμπλοκής της Ελλάδας.
Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει είναι η ευρεία θετική αποδοχή της επιλογής στήριξης της Κύπρου, με αποστολή δύο φρεγατών και τεσσάρων μαχητικών F-16.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Η βόμβα Κασσελάκη που δεν περίμενε κανείς
- Η πρόβλεψη που τρομάζει την Μαρία Καρυστιανού
- Ακόμα και πρώτη θέση: Η πρόβλεψη δημοσκόπου για το κόμμα Τσίπρα που μπορεί να κάνει την απόλυτη έκπληξη