
Σε περιόδους έντασης, η παραπληροφόρηση γίνεται «όπλο»
Αναστάτωση προκάλεσε κύμα παραπλανητικών SMS που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και εμφανίζοντας δήθεν ειδοποιήσεις για επιστράτευση και χορήγηση «φύλλων πορείας».
Πηγές του Γενικού Επιτελείου Στρατού, που μίλησαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι κατηγορηματικές: «Πρόκειται για προβοκάτσια» είπαν, τονίζοντας ότι δεν έχει δοθεί καμία τέτοια εντολή από το κράτος και πως δεν υφίσταται διαδικασία επιστράτευσης μέσω μηνυμάτων κινητής τηλεφωνίας.
Στρατιωτικοί κύκλοι προειδοποιούν τους πολίτες να μην πέφτουν θύματα της απάτης και να αποφεύγουν το άνοιγμα ύποπτων links, καθώς τέτοιου τύπου μηνύματα μπορεί να στοχεύουν είτε στη διασπορά ψευδών ειδήσεων είτε στην ηλεκτρονική εξαπάτηση. Η σύσταση είναι σαφής: ενημέρωση μόνο από επίσημες πηγές και αρμόδιες κρατικές ανακοινώσεις.
Την ίδια ώρα, οι Αρχές φέρονται να βρίσκονται ήδη στα ίχνη όσων διακινούν τα ψευδή αυτά μηνύματα, με στόχο τον εντοπισμό των αποστολέων και τη διακοπή της διασποράς.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Γιώργος Μαζωνάκης: H προκλητική ατάκα της γιατρού όταν ενημερώθηκε πως κατηγορείται για ανθρωποκτονία
- Στοιχεία-σοκ: Τι έδειχνε η φωτογραφία που τράβηξε η γιατρός τον νεκρό Γιώργο Μαζωνάκη
- Νέο άδειασμα στην Καρυστιανού: Ο δήμαρχος που της… έκλεισε τη πόρτα