
Το μεγάλο χτύπημα, δεν έχει έρθει ακόμα, τόνισε ο Αμερικανός Πρόεδρος
Τηλεφωνική συνέντευξη στο CNN, έδωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε ότι ο αμερικανικός στρατός «χτυπάει άσχημα» το Ιράν – αλλά το «μεγάλο κύμα» δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα. Επίσης είπε ότι έμεινε έκπληκτος από τα αντίποινα του Ιράν στις αραβικές χώρες.
«Δεν έχουμε αρχίσει ακόμα να τους χτυπάμε σκληρά. Το μεγάλο κύμα δεν έχει έρθει ακόμα. Το μεγάλο κύμα έρχεται σύντομα. Νομίζω ότι τα πάμε πολύ καλά. Είμαστε πολύ ισχυροί. Έχουμε τον καλύτερο στρατό στον κόσμο και τον χρησιμοποιούμε. Η μεγαλύτερη έκπληξη ήταν οι επιθέσεις του Ιράν εναντίον αραβικών χωρών» δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. Σχετικά με τους Άραβες ηγέτες, ο Τραμπ είπε: «Γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους. Είναι σκληροί και έξυπνοι», προσέθεσε. Πυροβόλησαν σε ένα ξενοδοχείο, πυροβόλησαν σε μια πολυκατοικία. Αυτό τους εξόργισε. Μας αγαπούν, αλλά παρακολουθούσαν. Δεν υπήρχε λόγος να εμπλακούν».
«Είμαστε λίγο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα των τεσσάρων εβδομάδων»
Ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την αμερικανο-ϊσραηλινή επίθεση στο Ιράν, συμπεριλαμβανομένης της διάρκειας της σύγκρουσης και του σχεδίου διαδοχής της χώρας.
«Δεν θέλω να συνεχιστεί για πολύ. Πάντα πίστευα ότι θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες και είμαστε λίγο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όταν ρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ κάνουν κάτι περισσότερο πέρα από τη στρατιωτική επίθεση για να βοηθήσουν τον ιρανικό λαό να ανακτήσει τον έλεγχο της χώρας του από το καθεστώς, ο Τραμπ απάντησε: «Ναι. Πράγματι, το κάνουμε. Αλλά αυτή τη στιγμή θέλουμε όλοι να μείνουν μέσα. Δεν είναι ασφαλές έξω και θα γίνει ακόμα λιγότερο ασφαλές».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επεσήμανε ότι η ιρανική πυρηνική απειλή αποτελεί σημαντικό ζήτημα στην περιοχή εδώ και αρκετό καιρό: «Πρέπει να καταλάβετε ότι ζούσαν κάτω από αυτό το σκοτεινό σύννεφο για χρόνια. Γι’ αυτό δεν μπορούσατε ποτέ να βρείτε την ηρεμία σας», είπε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το ποιος θα αναδειχθεί ηγέτης του Ιράν, ο Τραμπ δήλωσε: «Δεν γνωρίζουμε ποιος είναι ο ηγέτης. Δεν γνωρίζουμε ποιον θα επιλέξουν. Ίσως να είναι τυχεροί και να βρουν κάποιον που ξέρει τι κάνει».
Οι Ιρανοί, είπε, έχασαν «πολλά σε ό,τι αφορά την ηγεσία» λόγω των αρχικών επιθέσεων: «49 άτομα… Ήταν μια εκπληκτική επίθεση. Έγιναν λίγο αλαζονικοί, συγκεντρώνοντας όλους σε ένα μέρος. Νόμιζαν ότι ήταν αόρατοι. Δεν ήταν αόρατοι. Μας συγκλόνισε αυτό» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Καμία φασαρία μέχρι τις εκλογές: Φρένο σε προανακριτικές και εξεταστικές
- «Διαβολοβδομάδα» για Σκέρτσο: Τον κάνουν σάκο του μποξ για να μην ακουμπήσουν τον Κυριάκο
- Όλοι κοιτούν προς Τσίπρα


