«Τεράστιο σφάλμα, να περάσω χρόνο με τον Επστάϊν» δήλωσε ο Μπιλ Γκέϊτς

«Τεράστιο σφάλμα, να περάσω χρόνο με τον Επστάϊν» δήλωσε ο Μπιλ Γκέϊτς

Τι αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, στο πρακτορείο Reuters ο ιδρυτής της Microsoft – Για ποιες πράξεις ανέλαβε τις ευθύνες του

 

Ο Μπιλ Γκέιτς ανέλαβε την ευθύνη των πράξεων του, ως προς τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν στη διάρκεια συνάντησής του με εργαζόμενους του Gates Foundation, όπως ανέφερε χθες, Τρίτη (24/02), σε γραπτή του ανακοίνωση στο Reuters, εκπρόσωπος του φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Τα σχόλια του εκπροσώπου είναι η απάντηση σε δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο αναφέρει ότι ο Γκέιτς ζήτησε συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τις σχέσεις του με τον Επστάιν.

Έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, αποκαλύπτουν ότι οι Γκέιτς και Επστάϊν, είχαν συναντηθεί επανειλημμένως μετά την αποφυλάκιση του Αμερικανού χρηματιστή, για να συζητήσουν την επέκταση των φιλανθρωπικών δραστηριοτήτων του ιδρυτή της Microsoft.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκέιτς είπε στο προσωπικό ότι ήταν ένα τεράστιο σφάλμα να περάσει χρόνο με τον Επστάϊν και να φέρει σε επαφή μαζί του, στη διάρκεια των συναντήσεων, στελέχη του Ιδρύματος Γκέιτς.

Το δημοσίευμα επικαλέστηκε ηχογράφηση των σχολίων που έκανε ο Γκέιτς στη διάρκεια της συνάντησης με τους εργαζόμενους του ιδρύματος, με τον ίδιο να λέει: «Ζητώ συγγνώμη από άλλους ανθρώπους που έχουν συρθεί σε αυτό εξαιτίας ενός λάθους. Δεν έκανα κάτι παράνομο, ούτε είδα κάτι παράνομο».

Ο Γκέιτς είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η σχέση του με τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Επστάϊν, ήταν περιορισμένη σε συζητήσεις φιλανθρωπικού περιεχομένου και είπε ότι ήταν λάθος του που είχε συναντήσεις μαζί του, ενώ το Ίδρυμα Γκέιτς ανακοίνωσε ότι δεν έκανε καμία πληρωμή προς τον Επστάϊν, ούτε τον προσέλαβε ποτέ για κάτι.

 

 

 

Τελευταίες Ειδήσεις