
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναστέλλει την επικύρωση ζητώντας σαφείς απαντήσεις για τους νέους δασμούς
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωρά σε αναστολή της διαδικασίας επικύρωσης της εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τις ανακοινώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για νέο καθεστώς δασμών. Οι βασικές πολιτικές ομάδες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δηλώνουν ότι θα «παγώσουν» τη νομοθετική διαδικασία, μέχρι να δοθούν διευκρινίσεις για το εύρος και τη διάρκεια των μέτρων.
Η απόφαση ακολουθεί την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που ακύρωσε τη χρήση νόμου περί έκτακτων εξουσιών για την επιβολή ανταποδοτικών δασμών. Παρά ταύτα, ανακοινώθηκε παγκόσμιος δασμός 10%, που αυξήθηκε στο 15%, εντείνοντας την αβεβαιότητα.
Η συμφωνία ΕΕ–ΗΠΑ προέβλεπε δασμό 15% σε ευρωπαϊκά προϊόντα και κατάργηση δασμών σε αμερικανικά βιομηχανικά αγαθά, με εξαίρεση τον χάλυβα και το αλουμίνιο. Οι αγορές αντέδρασαν αρνητικά, ενώ οι Βρυξέλλες προχωρούν σε έκτακτες συνεδριάσεις για επανεκτίμηση της κατάστασης.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Έρχονται μεγάλες ανατροπές: Τι έδειξε η τελευταία κρυφή δημοσκόπηση για το κόμμα Τσίπρα
- Στην αρχή ήταν αρνητικός: Ο λόγος που ο Τσίπρας δέχτηκε το «ΕΛΑΣ» για όνομα του κόμματός του
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα