Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Αγριεύει ο καιρός

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται τις επόμενες ώρες, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Από τα ξημερώματα της Παρασκευής (20/2/2026) προβλέπονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, ενώ τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως και το απόγευμα του Σαββάτου.

Η πρόσκαιρη επιδείνωση θα επηρεάσει αρχικά τη βορειοδυτική χώρα και σταδιακά τη δυτική Ελλάδα, τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο. Παράλληλα, ισχυροί άνεμοι νοτίων διευθύνσεων, έντασης 7 και τοπικά 8 μποφόρ, θα πνέουν την Παρασκευή πρόσκαιρα στο Ιόνιο και βαθμιαία στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα πιο έντονα φαινόμενα

Την Παρασκευή:

Στο βόρειο Ιόνιο (Κέρκυρα, Διαπόντια Νησιά, Παξοί) και στην Ήπειρο από τις πρώτες πρωινές ώρες έως νωρίς το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές του Ιονίου και στη δυτική Στερεά από το πρωί έως το απόγευμα.
Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο από τις προμεσημβρινές ώρες έως αργά το απόγευμα.
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από το απόγευμα.
Στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στην Εύβοια από νωρίς το βράδυ έως αργά τη νύχτα.
Στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από τις βραδινές ώρες.

Το Σάββατο:

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου έως το απόγευμα.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως το μεσημέρι.
Στα Δωδεκάνησα από το πρωί έως το μεσημέρι.

Οι πολίτες καλούνται να επιδείξουν προσοχή, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου αναμένονται έντονα φαινόμενα και θυελλώδεις άνεμοι, καθώς δεν αποκλείονται τοπικά προβλήματα σε μετακινήσεις και θαλάσσιες συγκοινωνίες.

 

Τελευταίες Ειδήσεις