Τρικάλα: Οργή από τους συγγενείς των θυμάτων για τα χειροκροτήματα στον ιδιοκτήτη της Βιολάντα

«Πέντε νεκρές γυναίκες, δεν ντρέπεστε λίγο;»: Οργή κατά εργαζομένων που «ξέπλυναν» έξω από το δικαστήριο τον ιδιοκτήτη της Βιολάντα

Αναβάθμιση κατηγορίας σε δολοφονία με ενδεχόμενο δόλο μετά τη φονική έκρηξη

Στα δικαστήρια Τρικάλων μεταφέρθηκε για ακόμη μία φορά η υπόθεση της φονικής έκρηξης στη μπισκοτοβιομηχανία Βιολάντα, που κόστισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες. Η παρουσία εργαζομένων και φίλων του ιδιοκτήτη έξω από το δικαστικό μέγαρο, όπου του εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από τις οικογένειες των θυμάτων.

Οι συγγενείς κάνουν λόγο για σοβαρές παραλείψεις και για στοιχεία που, όπως υποστηρίζουν, αναδεικνύουν επικίνδυνες συνθήκες εργασίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η υπόθεση έχει λάβει πλέον κακουργηματικό χαρακτήρα, με την κατηγορία να φέρεται να αφορά δολοφονία με ενδεχόμενο δόλο.

Ο γιος της Αγάπης Μπουνόβα σε ανάρτησή του τόνισε ότι οι πέντε γυναίκες έχασαν τη ζωή τους ενώ εργάζονταν στη βραδινή βάρδια και υπογράμμισε ότι από τύχη δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα. Παράλληλα, αναφέρθηκε σε κλείσιμο άλλης μονάδας του ίδιου επιχειρηματία λόγω ελλείψεων σε πιστοποιητικά και μέτρα ασφάλειας.

Ειδικότερα αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Εγώ ξέρω ότι η μητέρα μου Αγάπη Μπουνοβά, η Έλενα Κατσαρού, η Βασιλική Καμπαντώνη, η Βούλα Μπουκουβάλα και η Αναστασία Ανάσιου, τινάχτηκαν στον αέρα, ενώ εργάζονταν βραδινή βάρδια μέσα στο εργοστάσιο. Ξέρω ότι από καθαρή τύχη δεν ήταν κι άλλοι στη θέση των θυμάτων. Ξέρω τα στοιχεία που έχουν βγει στο φως, από τόσες διαφορετικές πηγές, με τόσους διαφορετικούς τρόπους. Πυροσβεστική, μάρτυρες, εμπειρογνώμονες, εργαζόμενες», αναφέρει ο γιος της Αγάπης και συνεχίζει:

«Ξέρω ότι έγινε αναβάθμιση της κατηγορίας και πλέον μιλάμε για δολοφονία με ενδεχόμενο δόλο. Ξέρω ότι πια μιλάμε για κακουργηματικές κατηγορίες. Ξέρω ότι έκλεισε κι άλλο εργοστάσιο του συγκεκριμένου, γιατί σύμφωνα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, κρίνουμε ότι προκαλείται άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων, λόγω μη ύπαρξης πιστοποιητικών ελέγχου δεξαμενών σε ισχύ και μη ύπαρξης πιστοποιητικού πυροπροστασίας ή αποδεικτικού αρχειοθέτησης μελέτης πυροπροστασίας. Ξέρω και έχω δει βίντεο για το πώς αντιμετώπιζε η συγκεκριμένη εργοδοσία τους συνδικαλιστές και με τι όρους και απειλές εξασφάλιζε ότι οι εργαζόμενοι θα συμπεριφέρονταν όπως ήθελε αυτή. Ξέρω ότι ο τόπος είναι μικρός και τα μάτια τους κάποια στιγμή θα συναντηθούν με τα μάτια των οικογενειών των θυμάτων, των ορφανών, των χήρων, των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους. Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα περάσουν μπροστά από τους τάφους των συναδέλφων τους, που θα μπορούσε να είναι και ο δικός τους».

Η οργή των οικογενειών εστιάζεται ιδιαίτερα στις εικόνες χειροκροτημάτων, με συγγενείς να δηλώνουν ότι η μνήμη των θυμάτων απαιτεί σεβασμό και πλήρη απόδοση ευθυνών. Η κοινωνία των Τρικάλων παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ η δικαστική διαδικασία αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

 

Τελευταίες Ειδήσεις