Με mini bus, θα πηγαίνουν πλέον από τα κέντρα διασκέδασης στα σπίτια τους, όσοι έχουν πιει και δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν

Με mini bus, θα πηγαίνουν πλέον από τα κέντρα διασκέδασης στα σπίτια τους, όσοι έχουν πιει και δεν είναι σε θέση να οδηγήσουν

Μία πρωτότυπη και ταυτόχρονα ασφαλή λύση για όσους καταναλώνουν αλκοόλ, σκέφτηκαν οι επιχειρηματίες των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης – Την αρχή έκανε ο Νίκος Βέρτης

 

Τα νέα μέτρα του ΚΟΚ, έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή και στόχος είναι η μείωση των παραβάσεων, που αφορούν κυρίως τα όρια ταχύτητας, τους σηματοδότες, τη χρήση κράνους και τη χρήση κινητού τηλεφώνου. Ωστόσο τις νύχτες, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα για την Τροχαία, αφού σε αυτές τις παραβάσεις, έρχεται να προστεθεί και αυτή της τιμής του αλκοόλ, στον οργανισμό ενός οδηγού. Κι όταν μάλιστα μιλάμε για την Ελλάδα, μία χώρα στην οποία η νυχτερινή διασκέδαση είναι στο DNA μας, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Με σύνθημα «Αλκοόλ και διασκέδαση δεν πάνε μαζί», οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δύο καινοτόμα μέτρα, προκειμένου οι θαμώνες των μαγαζιών, όχι μόνο να μπορούν να διασκεδάζουν, αλλά να φτάνουν και ασφαλείς στα σπίτια τους.

Το πρώτο μέτρο έχει να κάνει με την παρουσία χώρου αλκοτέστ στο πάρκινγκ του κάθε κέντρου διασκέδασης, ώστε ο πελάτης να μπορεί να δει αν όντως είναι σε θέση να οδηγήσει και να πάει σπίτι του ή θα πρέπει να πάρει ταξί. Αν το αλκοτέστ δείξει υπέρβαση του ορίου, τότε ο πελάτης θα αφήνει εντελώς δωρεάν στο πάρκινγκ του μαγαζιού το αμάξι του (μέχρι την επόμενη μέρα που θα πάει να το πάρει) και θα επιστρέφει με ταξί.

Ωστόσο υπάρχει και συνέχεια… Οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν να έρθουν σε συμφωνία με εταιρίες ενοικίασης mini bus (μικρών λεωφορείων), που θα βρίσκονται στο κέντρο και θα πηγαίνουν με ασφάλεια τις παρέες στα σπίτια τους.

Το νυχτερινό κέντρο, στο οποίο εμφανίζεται ο Νίκος Βέρτης, έχει κάνει ήδη την αρχή, με το μέτρο αυτό να έχει τεράστια απήχηση από τους θαμώνες, οι οποίοι αρχίζουν πλέον και συμμορφώνονται και να προσαρμόζονται στα νέα μέτρα του ΚΟΚ, παίρνοντας το θέμα της ασφάλειας τους πιο σοβαρά.

 

 

Τελευταίες Ειδήσεις