
Ο Μητσοτάκης επισκέφθηκε την Άγκυρα, όπου η αρχική ψυχρότητα της υποδοχής στο αεροδρόμιο έδωσε τη θέση της σε θερμό καλωσόρισμα.
Στην Άγκυρα βρέθηκε χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια επίσκεψη με ιδιαίτερη πολιτική και διπλωματική βαρύτητα.
Τον Έλληνα πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο της τουρκικής πρωτεύουσας ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Άγκυρας και τον νομάρχη της περιοχής. Η επιλογή του προσώπου που εκπροσώπησε την τουρκική κυβέρνηση στην υποδοχή προκάλεσε σχόλια, με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδη Στυλιανίδη να επισημαίνει ότι «ο Τούρκος υπουργός Τουρισμού δεν ήταν ο αρμόδιος» για την περίσταση. Η τοποθέτηση χαρακτηρίστηκε κομψή, αλλά και αιχμηρή ως προς τα μηνύματά της.
Το κλίμα διαφοροποιήθηκε στη συνέχεια, κατά την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευκό Παλάτι της Άγκυρας. Εκεί, ο Ταγίπ Ερντογάν επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό, με τις εικόνες να μεταδίδουν ένα σαφώς πιο θετικό μήνυμα σε σύγκριση με την ατμόσφαιρα του αεροδρομίου.
Μπροστά στις κάμερες καταγράφηκε ένας σύντομος, τυπικός διάλογος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ρωτά «όλα καλά;» και τον Τούρκο πρόεδρο να απαντά «πολύ καλά», σε μια ανταλλαγή που λειτούργησε ως δημόσια εισαγωγή πριν οι δύο ηγέτες περάσουν στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες. Η χειραψία τους, με έντονη σημειολογική φόρτιση, επιχείρησε να ενισχύσει το αφήγημα των «ήρεμων νερών» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, την ώρα που στο παρασκήνιο παραμένουν ανοιχτά και σύνθετα ζητήματα.
Τελευταίες Ειδήσεις
- «Για να το συνδέσω με την Ιθάκη»: Το επικό σκίτσο του Πετρουλάκη για το νέο κόμμα Τσίπρα, για το οποίο μιλούν όλοι σήμερα
- Τα Μερομήνια προβλέπουν «σκληρό» καλοκαίρι: Ποιος θα είναι ο πιο δύσκολος μήνας
- Τεκτονικές αλλαγές σε νέα δημοσκόπηση: Τα 2 κόμματα που εξαφάνισε ο Τσίπρας με το καλημέρα