«Ήμουν εναντίον της συγγραφής του βιβλίου»: Ο επιχειρηματίας φίλος που ο Τσίπρας παρουσίασε και επίσημα

alexis-tsipras

Η εμφάνιση «σφραγίδα» προσωπικής σχέσης

Μια παρουσία στην εκδήλωση του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη δεν πέρασε απαρατήρητη και όχι μόνο για το ποιος ήταν, αλλά για το πώς «συστήθηκε» δημόσια.

Ο λόγος για τον Κώστα Τούμπουρο, επιχειρηματία στον χώρο των κατασκευών και στενό φίλο του πρώην πρωθυπουργού, τον οποίο ο Τσίπρας έφερε ουσιαστικά στο προσκήνιο, δίνοντάς του χώρο και ρόλο στην παρουσίαση της «Ιθάκης», σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Η επιλογή δεν ήταν τυχαία. Η ομιλία του κέρδισε εντυπώσεις για τον ανθρώπινο τόνο της και για μια παραδοχή που δεν ακούγεται συχνά σε τέτοιες βραδιές: ότι ο ίδιος ήταν εξαρχής αντίθετος με την ιδέα να γραφτεί και να κυκλοφορήσει το βιβλίο. Όπως είπε, προσπάθησε αρκετές φορές να αποτρέψει τον Τσίπρα από τη συγγραφή και την έκδοση της «Ιθάκης».

Το ενδιαφέρον, όμως, δεν ήταν μόνο η διαφωνία του, αλλά το πλαίσιο μέσα στο οποίο την εξήγησε. Περιέγραψε τη δική του «κοντινή ματιά» στις αποφάσεις της περιόδου, υποστηρίζοντας ότι λήφθηκαν με βάση έναν «ηθικό και αξιακό κώδικα», τη συγκρότηση, τα διαβάσματα και τους ανθρώπους που όπως είπε, διαμόρφωσαν τον Αλέξη Τσίπρα.

Στην πράξη, η εμφάνιση Τούμπουρου λειτούργησε σαν μια δημόσια «πιστοποίηση» από έναν άνθρωπο εκτός κομματικού μηχανισμού, με προσωπική σχέση και σαφή διάθεση να μιλήσει χωρίς γυαλιστερές ατάκες. Και αυτό από μόνο του λέει κάτι για το πώς ο Τσίπρας θέλει να ντύσει την αφήγησή του στην επόμενη μέρα.

Τελευταίες Ειδήσεις