3,8 δις: Το νέο γήπεδο που θα κοστίσει όσο δύο Γουέμπλεϊ

3,8 δις: Το νέο γήπεδο που θα κοστίσει όσο δύο Γουέμπλεϊ

Η κατασκευή του θα αγγίξει τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην Ευρώπη, αλλά και σε πολλές χώρες του κόσμου εκτός Ευρώπης πολλοί είναι οι σύλλογοι που τρέχουν πρότζεκτ νέων, μεγαλύτερων γηπέδων αφού οι ανάγκες τους συνεχώς μεγαλώνουν. Τα πρότζεκτ αυτά είτε αφορούν κατασκευές γηπέδων εξαρχής, είτε ανακατασκευές ήδη υπαρχόντων γηπέδων. Μερικά τρανταχτά παραδείγματα αποτελούν η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, Η Τότεναμ στην Αγγλία αλλά και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού οι Λος Άντζελες Κλίπερς και οι Σαν Αντόνιο Σπερς στο NBA.

Μερικές από τις μεγαλύτερες επενδύσεις λαμβάνουν χώρα στις ΗΠΑ ενόψει και του Μουντιάλ του 2026 αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028 στο Λος Άντζελες. Καμία όμως από τις παραπάνω επενδύσεις δε μπορεί να συγκριθεί με το νέο γήπεδο των Ουάσινγκτον Κομάντερς του NFL στην Ουάσινγκτον όπου η ομάδα θα υποδέχεται τους αντιπάλους τους στο πιο δημοφιλές άθλημα της χώρας, το Αμερικάνικο ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα, τέσσερις μήνες μετά την εξασφάλιση της έγκρισης από την τοπική νομοθετική αρχή για πακέτο χρηματοδότησης που προβλέπει την παροχή περίπου 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε δημόσιους πόρους προς τον οργανισμό του NFL, οι Κομάντερς παρουσίασαν το συνολικό τους όραμα για το έργο, τις μακέτες και μια σειρά από λεπτομέρειες. Παράλληλα, έκαναν γνωστό και το τελικό κόστος του νέου γηπέδου, που θα φέρει την ονομασία RFK Stadium — ένα ποσό που προκαλεί ίλιγγο.

Η κατασκευή θα αγγίξει τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας το δεύτερο ακριβότερο γήπεδο στον κόσμο. Ποιο βρίσκεται στην κορυφή της λίστας; Το SoFi Stadium στο Ίνγκλγουντ της Καλιφόρνιας. Πρόκειται για εγκατάσταση ιδιοκτησίας της οικογένειας Κρόενκε, η οποία έχει στην κατοχή της και τους Ντένβερ Νάγκετς του NBA, την Άρσεναλ της Premier League, καθώς και τους Λος Άντζελες Ραμς, που αγωνίζονται στο SoFi Stadium από το 2020.

 

 

Τελευταίες Ειδήσεις