Αλλαγή φρουράς και στο φόντο ανασχηματισμός στο κυβερνητικό επιτελείο

Τα μπλόκα των αγροτών στριμώχνουν την κυβέρνηση - Ο Μητσοτάκης τελειώνει τον Τσιάρα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις

Το σενάριο που συζητείται έντονα.

Τα σε νάρι για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος δεν είναι νέα καθώς έχπυν αρχίσει να συζητιούνται στους διαδρόμους του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της Βουλής πρίν ακόμη από τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πολλά είναι τα ονόματα που «παίζουν» ενώ την αιχμή του δόρατος του ανασχηματισμού, για πολλούς διαφορετικούς λόγους, αναμένεται να αποτελέσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, εκτός από τον ανασχηματισμό, παίζει και το σενάριο της «αλλαγής φρουράς» εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας είτε στο πλαίσιο του ανασχηματισμού, είτε μεμονωμένα καθώς από το κυβερντηικό επιτελείο κρίνεται πως ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης, παρόλο που καταλαμβάνει μια ιδιαίτερα τιμητική θέση, ήταν περισσότερο αποδοτικός στα υπουργεία των οποίων είχε αναλάβει τη χάραξη της κυβερνητικής πολιτικής.

έτδι, μια ενδεχόμενη κυβερνητική μετακίνηση που συζητείται το τελευταίο διάστημα αφορά την επιστροφή του Γιώργου Γεραπετρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου και τη διαδοχή του στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Κωστή Χατζηδάκη. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, για τον Φεβρουάριο εξετάζεται η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία, η οποία έχει αναβληθεί επανειλημμένα και παραμένει αβέβαιο αν τελικά θα πραγματοποιηθεί. Σε περίπτωση που ανακοινωθεί, ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να παραμείνει στη θέση του. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον υπάρξει αλλαγή στο υπουργείο Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί την άνοιξη στον Λευκό Οίκο με τον νέο υπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε τα σενάρια περί άμεσου ανασχηματισμού, δηλώνοντας ότι δεν αποτελεί πρόθεσή του. Όπως ανέφερε, όταν προχωρά σε κυβερνητικές αλλαγές, στόχος του είναι η επιλογή προσώπων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εκάστοτε περιόδου.

Τελευταίες Ειδήσεις