Η Μαρίν Λεπέν προτείνει την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής στη Γαλλία με ιερόδουλες «αυτοκράτειρες» των συνεταιριστικών δομών

Η σίγουρη νίκη έγινε πανωλεθρία: Το ιστορικό λάθος της Λεπέν που της στοίχισε τον θρίαμβο στη Γαλλία

Με την υποστήριξη της Μαρίν Λεπέν, οι ιερόδουλες θα γίνουν «αυτοκράτειρες» των συνεταιριστικών τους δομών και η Γαλλία ανοίγει ξανά τη συζήτηση για την πορνεία.

Η Μαρίν Λεπέν και το κόμμα της, η Εθνική Συσπείρωση, ανοίγουν ένα νέο μέτωπο στη γαλλική πολιτική σκηνή, προτείνοντας την επαναλειτουργία των οίκων ανοχής.

Όπως αποκάλυψε ο βουλευτής Ζαν-Φιλίπ Τανγκί, το κόμμα προετοιμάζει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει τη δημιουργία συνεταιριστικών δομών, στις οποίες οι ίδιες οι ιερόδουλες θα έχουν τον απόλυτο έλεγχο.

«Οι ιερόδουλες θα ήταν αυτοκράτειρες στο βασίλειό τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τανγκί στον RTL, επισημαίνοντας ότι το προσχέδιο έχει ήδη την πλήρη στήριξη της Λεπέν.

Η Γαλλία είχε καταργήσει τους οίκους ανοχής το 1946, ενώ ο νόμος του 2016 επέβαλε πρόστιμα στους πελάτες. Η νέα αυτή πρόταση επαναφέρει με ένταση στη δημόσια συζήτηση το ζήτημα της νομιμοποίησης της πορνείας, πυροδοτώντας αντιδράσεις και βαθύ κοινωνικό διχασμό.

Αντίστοιχες συζητήσεις εμφανίζονται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως στην Ιταλία, όπου ορισμένα στελέχη του κυβερνητικού συνασπισμού της Τζιόρτζια Μελόνι έχουν εκφραστεί υπέρ μιας ρύθμισης της πορνείας, χωρίς όμως να έχουν προχωρήσει σε συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Η πρόταση της Λεπέν αναμένεται να ανάψει νέους γύρους πολιτικής αντιπαράθεσης, καθώς αγγίζει ένα από τα πλέον αμφιλεγόμενα κοινωνικά ζητήματα στη σύγχρονη Ευρώπη.

Τελευταίες Ειδήσεις