Τι φέρνει ο Δεκέμβριος για τα ακίνητα: Τι λέει η κυβέρνηση για τον «φόρο αδράνειας» και τα νέα μέτρα

spitia

Η συζήτηση για τον «φόρο αδράνειας» φουντώνει, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζεται να ανακοινώσει νέα μέτρα για την αγορά ακινήτων.

Η κυβέρνηση εξετάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο επιβολής «φόρου αδράνειας» ενός πέναλτι για ιδιοκτήτες που διατηρούν τα ακίνητά τους κλειστά και εκτός αγοράς.

Το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, ωστόσο η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας χθες στο ERTnews, ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια ρύθμιση δεν βρίσκεται στην ατζέντα της κυβέρνησης, διαψεύδοντας τα σχετικά σενάρια.

Παρά τις διαψεύσεις, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στην ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον κρατικό προϋπολογισμό στις 16 Δεκεμβρίου.

Εκεί αναμένεται να ανακοινώσει μια δέσμη συμπληρωματικών μέτρων για την ενίσχυση της αγοράς ακινήτων, με στόχο την τόνωση της δραστηριότητας και την αντιμετώπιση των πιέσεων που δέχεται ο κλάδος. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι παρεμβάσεις αυτές θα επιδιώξουν να στηρίξουν τόσο τους ιδιοκτήτες όσο και τη συνολική λειτουργία της αγοράς κατοικίας, σε μια περίοδο αυξανόμενων αναγκών και κοινωνικής ευαισθησίας.

Τελευταίες Ειδήσεις