Ο Κασσελάκης «δίκασε» όσο κανένας άλλος τον Τσίπρα – Πώς επιχείρησε να τον αποκαθηλώσει και ηθικά στα μάτια των Συριζαίων

Ο Κασσελάκης «δίκασε» όσο κανένας άλλος τον Τσίπρα - Πώς επιχείρησε να τον αποκαθηλώσει και ηθικά στα μάτια των Συριζαίων

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνέχισε να «καρφώνει» τον Αλέξη Τσίπρα και να τον «χτυπά» κάτω από τη μέση. Μίλησε για άδεια ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε, ενώ αποκάλυψε ότι ο πρώην πρωθυπουργός του έλεγε να βάλει «λουκέτο» σε «Αυγή» και «Κόκκινο»

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια σειρά αποκαλύψεων για τον Αλέξη Τσίπρα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άφησε πίσω του καμένη γη στην Κουμουνδούρου. Παράλληλα υποστήριξε ότι όταν ανέλαβε αυτός τα ηνία του κόμματος, ο πρώην πρωθυπουργός του είπε να βάλει «λουκέτο» σε «Αυγή» και «Κόκκινο», τονίζοντας ότι ουσιαστικά δεν του… καιγόταν καρφί για το αν θα επιβίωνε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας εξαπέλυσε μύδρους κατά του πρώην συντρόφου του, κατηγορώντας, μεταξύ άλλων, τον πρώην πρωθυπουργό ότι «ήθελε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν μπροστινό για να έρθει αυτός ως κεντρώος».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, για τον οποίο ο Τσίπρας έγραψε ουκ ολίγα στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πριν τρεις μέρες κι έχει προκαλέσει αναστάτωση, κυρίως στον χώρο της Αριστεράς, αναρωτήθηκε σε άλλο σημείο «γιατί έμεινε μετά το μπουζουξίδικο που δεν το αναφέρει; Γιατί δεν παραιτήθηκε τότε; Αυτή η ιδιοκτησιακή αντίληψη ότι το κόμμα είναι πιόνια και εμείς θα παίξουμε το σύστημα σαν σκακιέρα με αηδιάζει».

«Βρήκα άδεια ταμεία στον ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας στο One, αποκάλυψε ότι «συναντηθήκαμε (σ.σ.: με τον Αλέξη Τσίπρα) μετά την εκλογή μου και μού είπε πώς να στελεχώσω το γραφείο μου». Ακολούθως ο Κασσελάκης μίλησε για τα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία όπως είπε ήταν άδεια… «Για τα οικονομικά του κόμματος δεν είχα καμία ιδέα για τις δαπάνες. Έφυγαν αρκετά χρήματα από το ταμείο για το ινστιτούτο Πουλαντζά μεταξύ των δύο εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ βρήκα άδεια ταμεία» ενώ κληθείς να σχολιάσει ότι είχε μιλήσει παλιότερα για «μαύρα ταμεία», αρκέστηκε να πει πως «είμαι στη διάθεση του οικονομικού εισαγγελέα», χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

«Μού έλεγε “κλείσε Αυγή και Κόκκινο”»

Ο Στέφανος Κασσελάκης -για τον οποίο ο Τσίπρας στο βιβλίο του αναφέρει μεταξύ άλλων πως «προσπάθησα να τον αποθαρρύνω», περιγράφοντας έναν διάλογο που είχε με τη σύζυγό του Μπέττυ Μπαζιάνα από εκείνη την συνάντηση, υποστηρίζοντας ότι όχι απλώς δεν στήριξε τον κ. Κασσελάκη, αλλά έκανε το αντίθετο- αποκάλυψε πως συναντήθηκε «πολλές φορές» με τον Τσίπρα «και για την Αυγή και το Κόκκινο μου έλεγε “κλείστα, γιατί δεν τα κλείνεις;”. Βασίζονται στη θολούρα και τη σύγχυση ότι θα ξεχάσει ο κόσμος. Το στοίχημα τους ήταν ότι θα τα παρατούσα και θα επέστρεφα στο Μαϊάμι, ε, όχι ρε γαμώτο υπάρχει και κόσμος που θέλει να προσφέρει στην πατρίδα ξέρω ότι δεν είμαι στην ίδια θέση και το Κίνημα Δημοκρατίας θέλει αλλαγές».

«Τι λύνει αυτό το βιβλίο από τα προβλήματα του κόσμου;» αναρωτήθηκε ο Κασσελάκης, στην προσπάθειά του να αποδομήσει ακόμα περισσότερο τον Τσίπρα λέγοντας, επίσης, ότι «εγώ δεν πίστευα ότι θα κέρδιζα τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που ήθελα να βάλω ήταν λίγη κοινή λογική όχι το πουμαρό που είπα μετά για τη στρατιωτική θητεία, τη δικαιοσύνη κ.α.».

Απαντώντας, στον χαρακτηρισμό «υπερφίαλος» για τον ίδιο στο βιβλίο Τσίπρα είπε «αποκαλεί υπερφίαλους 150.000 που ψήφισαν και 600.000 που ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Το 15% και με τεράστιο πόλεμο απέναντι μου ήταν άθλος. Εσύ τους επέλεξες, δεν φταίνε εκείνοι, αν δεν σου έκαναν γιατί δεν τους άλλαξες; Υπήρχαν φράξεις, είχε προσφερθεί η θέση της επικεφαλής τη ΚΟ στην Αχτσιόγλου και είπε όχι και στον Χαρίτση το χαρτοφυλάκιο των οικονομικών και μου το αρνήθηκε. Έκαναν λευκή απεργία όσο οι άλλοι έβγαιναν στα κανάλια και μιλούσαν για διάσπαση. Αυτό (σ.σ.: ο ΣΥΡΙΖΑ) δεν μπορούσε να σωθεί γιατί αυτός που το έφτιαξε δεν ήθελε να σωθεί. Τώρα που μιλάω, αυτό νιώθω ότι λερώνομαι» κατέληξε ο Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας που είδε τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα από την στήριξη να καταλήγει σε μίσος, θέλησε να αποκαθηλώσει τον Τσίπρα στα μάτια των Συριζαίων μιλώντας για τα άδεια ταμεία, αλλά και για το κλείσιμο σε Αυγή και Κόκκινο, ουσιαστικά δύο όργανα που αποτελούσαν τη «φωνή» του ΣΥΡΙΖΑ στο ακροατήριό του, αλλά και γενικότερα στον έξω κόσμο. Κι εν μέρει τα κατάφερε, με τον πρώην πρωθυπουργό να βάλλεται από όσους έχει περάσει από… σαράντα κύματα στην «Ιθάκη», κι όχι μόνο.

Τελευταίες Ειδήσεις