Η κυρία με τα κόκκινα που εντυπωσίασε την Κίμπερλι Γκιλφόιλ

kimberly-guilfoyle

Μερικές φορές, σε μια επίσημη συνάντηση, δεν είναι οι δηλώσεις που κάνουν εντύπωση, αλλά οι παρουσίες

Η… απόβαση της Κίμπερλι Γκιλφόιλ στην Αθήνα είχε από την πρώτη στιγμή όλα τα στοιχεία ενός προσεκτικά σκηνοθετημένου πολιτικού ραντεβού και ο Τάκης Θεοδωρικάκος φρόντισε κάθε λεπτομέρεια.

Η υποδοχή του ήταν ζεστή, σχεδόν τελετουργική: ένα εντυπωσιακό δάφνινο στεφάνι ως δώρο, καφές φίλτρου με συνοδευτικά σαντουιτσάκια, και μια πανοραμική θέα από τον 7ο όροφο της οδού Νίκης, ώστε η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ να πάρει «γεύση» από το κέντρο της Αθήνας και τη Βουλή των Ελλήνων.

Όμως, πέρα από τη φιλοξενία, υπήρχε μια παρουσία που τράβηξε τα βλέμματα και όπως μαρτυρούν όσοι ήταν στη συνάντηση εντυπωσίασε ιδιαίτερα την Αμερικανίδα διπλωμάτη: η κυρία με τα κόκκινα, σύμφωνα με το mononews.gr.

Πρόκειται για τη Στελίνα Σιαράπη, γενική γραμματέα Ιδιωτικών Επενδύσεων, με ειδίκευση στα ενεργειακά ζητήματα. Με εμφανή αυτοπεποίθηση, τεχνική κατάρτιση και κομψότητα που δεν πέρασε απαρατήρητη, η Σιαράπη συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση, προβάλλοντας τις ελληνικές δυνατότητες στις επενδύσεις και το ενεργειακό μέτωπο. Η παρουσία της συζητήθηκε όσο και το περιεχόμενο της συνάντησης.

Στη σύσκεψη βρισκόταν και η διπλωματική σύμβουλος του Θεοδωρικάκου, Σοφία Σταματέλη. Δεδομένης της ιδιότητας της Γκιλφόιλ, η συμμετοχή της κρίθηκε απαραίτητη, ώστε η συνομιλία να έχει το απαραίτητο διπλωματικό βάθος.

Τελευταίες Ειδήσεις