
Ο Νίκος Δένδιας παρέστη στη Βουλή για την ψήφιση της τροπολογίας για τον Άγνωστο Στρατιώτη, όμως όχι μόνο δεν μίλησε, αλλά κάθισε και στα ορεινά έδρανα με τον Άδωνι Γεωργιάδη να τον κατακεραυνώνει. Σκληρό σχόλιο κι από Πρετεντέρη στο Mega
Ο Νίκος Δένδιας ισορροπεί σε λεπτό σχοινί και συνεχίζει να μονοπωλεί τις συζητήσεις στη Νέα Δημοκρατία. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος απουσίαζε χθες από τη συζήτηση για την τροπολογία, δίνοντας τροφή στην αντιπολίτευση να χτυπήσει την κυβέρνηση, σήμερα έδωσε κανονικά το «παρών» στην ψηφοφορία που έλαβε χώρα στη Βουλή, κι αφορούσε το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, αν και ψηφιζόταν τροπολογία που τον αφορούσε άμεσα, καθώς ήταν για «δική» του δουλειά, αποφάσισε να καθίσει στα ορεινά έδρανα της Βουλής και ουσιαστικά να δείξει με τον τρόπο του για πολλοστή φορά, ότι ναι μεν ψηφίζει για να μην ταράξει τα νερά στην κυβέρνηση, αλλά, δεν δέχεται «αμάσητο» ό,τι επιτάσσει η γραμμή Μητσοτάκη.
Από χθες το Μαξίμου πασχίζει να πείσει ότι δεν υπάρχει καμία διάσταση απόψεων μεταξύ Δένδια-κυβέρνησης, ωστόσο, ο υπουργός συνεχίζει να τραβά την δική του ρότα. Μάλιστα, ο Μητσοτάκης έδωσε και συνέντευξη το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ προσπαθώντας μάταια -σύμφωνα με την πρωινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ– να πείσει ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Δένδια. Ο Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά ότι ο Δένδιας, «δεν εξέφρασε καμία απολύτως διαφωνία για το περιεχόμενο της διάταξης. Τη συνυπέγραψε».
Ωστόσο, ο Δένδιας δεν χαίρει εκτίμησης από μεγάλο μέρος της κυβέρνησης, με αρκετούς υπουργούς να παίρνουν αποστάσεις από τον ΥΠΕΘΑ και μάλιστα ένας από τους πρωτοκλασάτους, εξαπέλυσε μύδρους, ανοίγοντας ουσιαστικά «βεντέτα» με τον κ. Δένδια, ο οποίος όπως έχει πράξει και τις προηγούμενες φορές που δέχθηκε επίθεση, θα απαντήσει…
«Μόνο αν ήμουν στη ΜΕΘ ή σε κώμα δεν θα πήγαινα σε δική μου υπόθεση»
Είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα, ότι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιτέθηκε σφόδρα στον Δένδια. Όταν ρωτήθηκε -σε πηγαδάκι- από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για το γεγονός ότι ο ΥΠΕΘΑ δεν υποστήριξε την τροπολογία για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και έλειπε από τη Βουλή, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Η μόνη περίπτωση να μην μιλήσω εγώ σε δική μου τροπολογία είναι όχι μόνο να είμαι σε ΜΕΘ αλλά και σε κώμα».
Η μπηχτή από Πρετεντέρη α λα Μιτεράν: «Σκασμός ή παραίτηση»
Δριμεία ήταν και η κριτική του Γιάννη Πρετεντέρη προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις. Ο δημοσιογράφος με την τοποθέτησή του, έφερε προ των ευθυνών του τον Δένδια, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της σιωπής ή της παραίτησης για τους υπουργούς που διαφωνούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Δένδιας με την διαφοροποίησή του για την τροπολογία του Αγνώστου Στρατιώτη «έκανε μια τρύπα στο νερό» αφού η τροπολογία πέρασε με 159 ψήφους, χωρίς διαρροές για την ΝΔ. ««Ένας υπουργός που διαφωνεί είτε βγάζει το σκασμό, είτε παραιτείται» είπε χαρακτηριστικά, δανειζόμενος μια φράση που είχε πει παλιότερα για τους «αντιφρονούντες» ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Μιτεράν.
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας, αναμένεται να έχουν διπλό τετ α τετ την ερχόμενη εβδομάδα, με τις ισορροπίες ανάμεσα σε Μαξίμου και Πεντάγωνο, να είναι λεπτές και να δίνουν αφορμές για συζητήσεις και… αλληλοκαρφώματα. Οι δύο τους θα συναντηθούν στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στην παρουσίαση της νέας όψης του Πενταγώνου την ερχόμενη Τετάρτη.
Τελευταίες Ειδήσεις
- Από την Καρντάσιαν και τις απαγωγές των πλούσιων αφεντικών κρυπτονομισμάτων, στο Λούβρο – Η τελευταία ελπίδα της Γαλλίας να βρεθούν τα κοσμήματα ονομάζεται BRB
- «Είναι χάσιμο χρόνου»: Τι οδήγησε στο ναυάγιο των νέων ειρηνευτικών επαφών για την Ουκρανία μεταξύ Τραμπ-Πούτιν
- Και στο τέλος, κερδίζει η… Ζωή – Κατηφόρα για Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ, οριστικό τέλος για Σαμαρά