Ντόναλντ Τραμπ: Κάποιος να τον μαζέψει…

Έτοιμος να «τελειώσει» το Ισλαμικό Κράτος ο Τραμπ!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει... ξεφύγει

Ο Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις με τις δηλώσεις και τις αναρτήσεις του, αυτή τη φορά στρέφοντας τα πυρά του εναντίον του Σικάγο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε ανοιχτά με στρατιωτική επέμβαση στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας μάλιστα την προκλητική ονομασία «υπουργείο Πολέμου» για το Πεντάγωνο, την ώρα που οι Δημοκρατικοί μιλούν πλέον για «δυνητικό δικτάτορα».

«Λατρεύω τη μυρωδιά των απελάσεων το πρωί»

Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ έγραψε: «Το Σικάγο θα καταλάβει γιατί το αποκαλούμε υπουργείο Πολέμου», παραφράζοντας τη διάσημη φράση από την ταινία Αποκάλυψη Τώρα. Την ανάρτηση συνόδευε μια εικόνα που δημιούργησε τεχνητή νοημοσύνη, στην οποία ο Τραμπ εμφανίζεται με στρατιωτική στολή, φόντο τις φλόγες και ελικόπτερα στον ουρανό, με τη λεζάντα: «Σικαποκάλυψη Τώρα».

Ο κυβερνήτης του Ιλινόι, Τζ.Μπ. Πρίτζκερ, αντέδρασε έντονα: «Δεν είναι αστείο. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ απειλεί να κηρύξει πόλεμο σε μια αμερικανική πόλη. Το Ιλινόι δεν θα εκφοβιστεί από έναν δυνητικό δικτάτορα», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ντόναλντ Τραμπ: Κάποιος να τον μαζέψει…

Το αφήγημα του «πολέμου»

Από τα τέλη Αυγούστου ο Τραμπ χαρακτηρίζει το Σικάγο «ποντικότρυπα» και «παγκόσμια πρωτεύουσα των φόνων», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ετοιμάζεται να στείλει στρατό. Ήδη σε Λος Άντζελες και Ουάσινγκτον έχουν αναπτυχθεί ένστολοι με θωρακισμένα οχήματα, ενώ πρόσφατα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στρατιωτικής παρουσίας και στη Νέα Ορλεάνη.

Οι Δημοκρατικοί καταγγέλλουν ότι ο Τραμπ εργαλειοποιεί τον στρατό για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, με δηλώσεις που θυμίζουν περισσότερο αυταρχικούς ηγέτες παρά τον πρόεδρο μιας δημοκρατικής χώρας.

Φαίνεται πως ο Τραμπ «φλερτάρει» επικίνδυνα με εικόνες πολέμου και δικτατορίας, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται: μήπως πράγματι ήρθε η ώρα κάποιος να τον μαζέψει;

Τελευταίες Ειδήσεις