
Η πολιτική δεν είναι δικαστική αίθουσα...
Το Κίνημα Δημοκρατίας επιχειρεί να επανακαθορίσει τον προοδευτικό χώρο στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Στέφανο Κασσελάκη. Μετά τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου φορέα, με έμφαση στη θεσμική ανασυγκρότηση, τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού λόγου και την επιδίωξη μιας διαφορετικής πολιτικής αισθητικής.
Το Κίνημα φιλοδοξεί να ενώσει τις δυνάμεις του προοδευτικού κόσμου με σύγχρονες ιδέες, τεχνοκρατική προσέγγιση και σαφές μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα.
Το περασμένο Σάββατο συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματος Δημοκρατίας και ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε τη Μυρτώ Κοροβέση για τη θέση της Β’ Αντιπροέδρου. Όμως, το ενδιαφέρον δεν εστιάστηκε τόσο στην εισήγηση του προέδρου, όσο στην αιχμηρή κριτική που του άσκησαν στελέχη του κόμματος.
Σύμφωνα με το newsbeast.gr, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, η ανεξάρτητη βουλευτής Βοιωτίας, Γιώτα Πούλου -με πολιτική καταγωγή από τον ΣΥΡΙΖΑ- απευθύνθηκε με έντονο ύφος στον πρόεδρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε, πολλούς δικηγόρους έχεις μαζέψει δίπλα σου. Ή θα σε σώσουν ή θα σε πάνε φυλακή».
Η αιχμή της Πούλου συνδέεται με την ολοένα αυξανόμενη τάση του Κασσελάκη να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, είτε με αγωγές είτε με μηνύσεις, εναντίον πολιτικών αντιπάλων ή επικριτών του. Μέχρι στιγμής, έχει κινηθεί νομικά τόσο κατά του Παύλου Πολάκη όσο και κατά του Δημήτρη Μαρκόπουλου, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και εντός του ίδιου του πολιτικού του χώρου.
Η δήλωση της Πούλου μπορεί να ήταν χιουμοριστική στον τόνο, αλλά κατέδειξε ένα υπαρκτό ζήτημα: την πολιτική στρατηγική του Κασσελάκη και το εάν οι νομικές του ενέργειες εντάσσονται σε ένα σχέδιο προστασίας του ή, τελικά, σε μια αμυντική τακτική που ενδέχεται να στραφεί εναντίον του.