
Ο επιχειρηματίας ετοιμάζεται για μεγάλο «άνοιγμα»
Σε μια περίοδο που η πολιτική σκηνή δείχνει να βρίσκεται σε φάση αναμονής και η ενημέρωση διεκδικεί ξανά τον ρόλο της επιρροής, το επιχειρηματικό παρασκήνιο φαίνεται πιο ενεργό από ποτέ. Οι εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ δεν είναι απλώς τυχαίες κινήσεις, είναι στρατηγικά βήματα με μακροπρόθεσμο αποτύπωμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινούνται στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ένας από τους πλέον δραστήριους και αθόρυβους παίκτες του ελληνικού επιχειρηματικού χάρτη, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πιθανής συμφωνίας που, αν επιβεβαιωθεί, ενδέχεται να αναδιαμορφώσει τις ισορροπίες όχι μόνο στον Τύπο, αλλά και στο πολιτικό τοπίο.
Το όνομα του γνωστού επιχειρηματία συνδέεται με σενάρια που περιλαμβάνουν όχι απλώς μια οικονομική επένδυση σε καταξιωμένο αλλά οικονομικά πιεσμένο δημοσιογραφικό οργανισμό, αλλά και μια ευρύτερη πολιτική κινητικότητα. Το ενδεχόμενο αυτό αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα αν συνδυαστεί με τις πληροφορίες περί σχεδίων πολιτικής επανεμφάνισης του Αλέξη Τσίπρα με νέο κόμμα – σχέδιο στο οποίο ο Μελισσανίδης φέρεται να βλέπει στρατηγικό ενδιαφέρον.
Σε μια συγκυρία όπου η αντιπολίτευση αναζητά αφήγημα και δυναμική, κάθε πρωτοβουλία που ενισχύει την επικοινωνιακή επιρροή και προσφέρει υποδομές στήριξης, αποκτά ιδιαίτερη σημασία. Η «Εφημερίδα των Συντακτών», ένας τίτλος με ιστορία και ταυτότητα, φέρεται να βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της αναδιάταξης, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις βιωσιμότητας και αναζητά οδό διάσωσης.
Αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί ενδιαφέροντος του Δημήτρη Μελισσανίδη για είσοδο στον χώρο του Τύπου μέσω εξαγοράς, θα πρόκειται για μια κίνηση με πολλαπλά επίπεδα. Οικονομικό, επικοινωνιακό, αλλά και ενδεχομένως πολιτικό.