
Στον έρωτα και στο ρεπορτάζ επιτρέπονται... όλα;
Όταν η πολιτική διαπλέκεται με την τηλεοπτική λάμψη, το παρασκήνιο γίνεται ακόμη πιο… εκρηκτικό!
Αυτή τη φορά, ένας απρόσμενος έρωτας ανάμεσα σε υπουργό και δημοσιογράφο έχει φέρει τα πάνω κάτω, τόσο στους διαδρόμους της εξουσίας όσο και στους διαδρόμους των καναλιών.
Η ιστορία ξεκίνησε με επαγγελματικό πρόσχημα. Μια νέα, δυναμική δημοσιογράφος, μέλος πάνελ σαββατοκυριακάτικης εκπομπής με αξιοπρεπή πορεία, είχε ζητήσει να πάρει συνέντευξη από υπουργό ή υφυπουργό με απαιτητικό χαρτοφυλάκιο και ήπιο δημόσιο προφίλ. Πρόκειται για πρόσωπο με επιτυχημένη θητεία, το οποίο απολαμβάνει και της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού. Η πρόταση για τη συνέντευξη έγινε δια ζώσης, όχι όμως και η συνέντευξη.
Αντί για τη συνέντευξη, αυτό που τελικά «έκλεισε» ήταν ο έρωτας, σύμφωνα με το mononews.gr. Οι δυο τους, αν και χαμηλών τόνων και απόλυτα προσηλωμένοι στη δουλειά τους, βρέθηκαν σε προσωπικό επίπεδο. «Πιο πιθανό να πάρει το Champions League ο Ερμής Ζωνιανών», σχολίασε δηκτικά συνάδελφος της δημοσιογράφου, η οποία φαίνεται πως μοιράστηκε την πληροφορία περισσότερο από ζήλεια παρά από φιλικότητα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Όσο απρόσμενη κι αν ήταν η σχέση, παρόμοιες ιστορίες στον κόσμο της πολιτικής και της τηλεόρασης δεν είναι κάτι καινούργιο. Η συνέχεια, ωστόσο, ήταν που πήρε διαστάσεις σκανδάλου.
Μύλος στην τηλεόραση
Τη σχέση πληροφορήθηκε γνωστός και αμφιλεγόμενος παρουσιαστής καθημερινού πρωινού μαγκαζίνο. Εκμεταλλευόμενος την ευκαιρία, κάλεσε τη δημοσιογράφο για καφέ και της πρότεινε μεταγραφή στην εκπομπή του, με σημαντικά υψηλότερες αποδοχές και ρόλο σχεδόν ισάξιο με αυτόν της συμπαρουσιάστριας. Δεν αποκάλυψε ότι γνωρίζει για τη σχέση της με το κυβερνητικό στέλεχος, όμως η πρόθεσή του ήταν ξεκάθαρη: μεγαλύτερη πρόσβαση στην κυβερνητική πληροφόρηση.
Η δημοσιογράφος φάνηκε να κολακεύεται και αρχικά αποδέχτηκε την πρόταση. Όμως, όπως συχνά συμβαίνει στην ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα, τίποτα δεν έμεινε μυστικό. Η πληροφορία για τον «κρυφό» έρωτα διέρρευσε στα κανάλια, προκαλώντας πλήθος σχολίων, ζήλιες και παρασκηνιακές εντάσεις. Η αλλαγή εκπομπής συνοδεύτηκε από εσωτερικές συγκρούσεις και σχεδόν εχθρική συμπεριφορά από παλαιότερους συνεργάτες. Ακόμη και η παρουσιάστρια της σαββατοκυριακάτικης εκπομπής, η οποία φαινομενικά διατηρεί την ψυχραιμία της μπροστά στις κάμερες, εκτός αέρα αποφεύγει πλέον κάθε επαφή.
Το εντυπωσιακό είναι πως ο ίδιος ο υπουργός δεν είχε ιδέα για όλο αυτό το παρασκήνιο. Δεν ήταν ενήμερος για τη μεταγραφή, τα σχόλια ή τις αντιδράσεις και έμαθε τα πάντα πρόσφατα, από την ίδια τη δημοσιογράφο. Όπως λένε όσοι τον γνωρίζουν, δεν ανήκει στην κατηγορία των πολιτικών που χρησιμοποιούν τις σχέσεις τους για «εξυπηρετήσεις».
Πλέον, όλοι αναμένουν την εξέλιξη τόσο του μεταγραφικού θρίλερ όσο και του ερωτικού ειδυλλίου.
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.