Η μεγάλη επιστροφή: Τελείωσε η «τιμωρία» που είχε φάει ο Άδωνις…

adonis-georgiadis

Στην πολιτική, η σιωπή είναι μερικές φορές πιο ηχηρή από τις δηλώσεις...

Μετά από μια περίοδο ψυχρών σχέσεων και… πολιτικής απομόνωσης, όλα δείχνουν ότι ο κύκλος της «τιμωρίας» του Άδωνι Γεωργιάδη φτάνει στο τέλος του.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισφραγιστεί και επισήμως η επιστροφή του υπουργού Υγείας στον «στενό πυρήνα» του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από εβδομάδες σιωπής και παρασκηνίου.

Η απόσταση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνι Γεωργιάδη είχε καταστεί εμφανής μετά τις αμφιλεγόμενες και ιδιαίτερα προκλητικές δηλώσεις του τελευταίου για την τραγωδία στα Τέμπη – δηλώσεις που προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις, ακόμη και εντός της ΝΔ. Το Μαξίμου είχε επιβάλει άτυπο «σιωπητήριο» στον υπουργό Υγείας, με τον ίδιο να αποσύρεται από την πρώτη γραμμή της πολιτικής επικαιρότητας.

Ενδεικτικό της ρήξης ήταν και το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανέβαλε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας – μια εξέλιξη που, όπως μεταφέρουν συνεργάτες του κ. Γεωργιάδη, τον είχε πικράνει βαθιά. «Ήμουν από τους πρώτους που σήκωσαν το βάρος στα δύσκολα. Δεν το περίμενα αυτό», φέρεται να είχε πει σε στενό του κύκλο, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Πλέον, όμως, όλα δείχνουν πως οι σχέσεις εξομαλύνονται. Η επανεμφάνιση του πρωθυπουργού στο πλευρό του Άδωνι Γεωργιάδη θεωρείται δεδομένη, με την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή της Αχαρνών να έχει ήδη προγραμματιστεί – πιθανότατα για την ερχόμενη Τετάρτη, αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η επίσκεψη αυτή δεν είναι απλώς μια τυπική παρουσία του πρωθυπουργού σε κυβερνητική δράσηQ είναι το σαφές πολιτικό σήμα ότι το «πάγωμα» τελείωσε και η περίοδος χάριτος επιστρέφει για τον Άδωνι, που ποτέ δεν έκρυψε την πικρία του, αλλά και για το Μαξίμου, που φαίνεται να επιλέγει την εσωκομματική ανασύνταξη ενόψει δύσκολων φθινοπωρινών αποφάσεων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.