
Από τη νέα χρονιά.
Πώς θα σας φαινόταν ένα σχολείο το οποίο απαγορεύει τα smartphones, τα κολάν, τα βαμμένα νύχια και τα σκισμένα τζιν; Ως κάτι που γυρίζει τον χρόνο (και, κατά κάποιους, και την κοινωνία…) πολλά χρόνια πίσω;
Το ακριβώς αντίθετο: είναι κάτι που θα ισχύσει από την επόμενη κιόλας σχολική χρονιά!
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο παιδείας της Κύπρου στο νησί αλλάζουν πάρα πολλά από το σχολικό έτος 2025-2026. Πιο συγκεκριμένα, «στο πλαίσιο της γενικότερης βελτίωσης της εικόνας των σχολείων», θ’ απαγορευτεί η χρήση των κινητών τηλεφώνων. Ακόμα, σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση των μαθητών, τα κολάν και τα βαμμένα νύχια… τρώνε χι, ενώ στ’ αγόρια θ’ απαγορεύεται να διατηρούν γένια, μούσι ή μουστάκι. Επίσης, δεν θα επιτρέπεται η χρήση σκουλαρικιών στα αυτιά, ενώ η κοτσίδα, που αποτέλεσε πρόσφατα τάση της μόδας, θεωρείται πλέον απαγορευμένη.
Όπως μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς, οι αλλαγές αυτές σηματοδοτούν το τέλος για ορισμένες «μοντέρνες» επιλογές εμφάνισης, καθώς οι νέες κανονιστικές αποφάσεις επιβάλλουν πιο αυστηρούς περιορισμούς.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πώς αντιμετωπίστηκε αυτή η είδηση στα social media της Κύπρου. Πολλοί επαίνεσαν την επιλογή της κυβέρνησης να επιστρέψει σε πιο συντηρητικές τακτικές, άλλοι είναι έξαλλοι με τον… μεσαίωνα που επιβλήθηκε στα σχολεία ολόκληρης της χώρας.
Και, φυσικά, στην Ελλάδα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίασαν «άντε επιτέλους και στα δικά μας»…
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.