Αυτά στέλνει στην Ουκρανία η Γερμανία

Αυτά στέλνει στην Ουκρανία η Γερμανία

Θα αλλάξουν τις ισορροπίες;

Μετά τις πιέσεις που δέχθηκε, η Γερμανία αποφάσισε να στείλει άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Καγκελαρίας. Επίσης, το Βερολίνο έδωσε την άδεια στις συμμαχικές χώρες της Γερμανίας να κάνουν το ίδιο για να ενισχύσουν την άμυνα του Κιέβου απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Όπως γράφει το Reuters, η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς πιέζεται εδώ και εβδομάδες να στείλει τα άρματα μάχης και να επιτρέψει και σε άλλους συμμάχους του ΝΑΤΟ να πράξουν το ίδιο πριν από τις αναμενόμενες εαρινές επιθέσεις και από τις δύο πλευρές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην αλλαγή της πορείας του πολέμου.

Η κυβέρνηση Σολτς είχε καθυστερήσει την απόφαση, αφού ήταν επιφυλακτική με κινήσεις που θα μπορούσαν να ωθήσουν τη Ρωσία σε κλιμάκωση ή να παρασύρουν τη συμμαχία του ΝΑΤΟ να γίνει άμεσα μέρος της σύγκρουσης.

Ανοίγει τον δρόμο και για άλλες χώρες η απόφαση

Η απόφαση της Γερμανίας ανοίγει τον δρόμο για άλλες χώρες, όπως η Πολωνία, η Ισπανία και η Νορβηγία, να προμηθεύσουν από τα αποθέματά τους με άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.

«Η απόφαση αυτή ακολουθεί τη γνωστή μας γραμμή υποστήριξης της Ουκρανίας στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Ενεργούμε σε στενό συντονισμό σε διεθνές επίπεδο», τόνισε ο Σολτς στην ανακοίνωσή του.

Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν γρήγορα δύο τάγματα με άρματα μάχης Leopard 2 για την Ουκρανία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Γερμανία θα παράσχει σε πρώτη φάση 14 άρματα μάχης Leopard 2 από τα στρατιωτικά της αποθέματα.

Η εκπαίδευση των ουκρανικών στρατευμάτων στη Γερμανία θα ξεκινήσει σύντομα και η χώρα θα παράσχει επίσης υλικοτεχνική υποστήριξη και πυρομαχικά, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, η Γερμανία θα εκδώσει τις κατάλληλες άδειες μεταφοράς σε χώρες-εταίρους που θέλουν να παραδώσουν γρήγορα άρματα μάχης Leopard 2 από τα αποθέματά τους στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.