Βόμβα μεγατόνων: «Επιστρέφουν τα γλυπτά του Παρθενώνα»

«Αγνώστου ιδιοκτήτη» η Ακρόπολη

Ραγδαίες εξελίξεις

Η συζήτηση για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα έχει… ανάψει για τα καλά και φαίνεται πως η σχετική συμφωνία δεν είναι μακριά.

Ακόμα ένα βρετανικό καταπιάνεται με τα Γλυπτά του Παρθενώνα, που ενδέχεται να επιστραφούν ακόμα και φέτος στην Ελλάδα. Αυτό ακριβώς μεταδίδει η Sunday Times επικαλούμενη δηλώσεις Έλληνα αξιωματούχου, χωρίς να τον κατονομάζει, ο οποίος αναφέρει πως η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα μιας συμφωνίας «win-win» με το Βρετανικό Μουσείο. Μάλιστα ο ίδιος επισημαίνει ότι τα Γλυπτά αναμένεται να αρχίσουν να επιστρέφουν στην Αθήνα πριν από το τέλος του έτους.

«Εργαζόμαστε σε μια ευρεία και μακρόχρονη πολιτιστική συμφωνία που θα περιλαμβάνει ανταλλαγή και εναλλαγή ιστορικών αντικειμένων μεταξύ της Ελλάδας και του Βρετανικού Μουσείου», τόνισε ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα. Όπως είπε, οι «κόκκινες γραμμές» σχετικά με την ιδιοκτησία των αρχαιοτήτων είναι αμετακίνητες και πρότεινε ένα νέο «παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου» στο Μουσείο της Ακρόπολης ως μία από τις πολλές πιθανές λύσεις.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μέχρι το τέλος του έτους με το πρώτο μέρος των γλυπτών να μεταφερθεί στην Αθήνα την ίδια περίοδο», είπε συγκεκριμένα ο αξιωματούχος. Ωστόσο βρετανικές πηγές ανέφεραν ότι δεν έχουν γίνει επίσημα συζητήσεις για το «παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου» ούτε έχει οριστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.